Прес-центр25 жовтня 2017, 19:10

До уваги жителів прикордоння

З метою забезпечення дотримання режиму державного кордону та прикордонного режиму введено в дію наказ МВС № 686 від 04.08.2017 «Про затвердження Порядку в'їзду і перебування в місцевості, яка знаходиться між державним кордоном і лінією прикордонних інженерних споруджень, громадян України та інших осіб» (далі Порядок) (Зареєстрований в Міністерстві юстиції України 4 вересня 2017 р. за N 1082/30950).

Насамперед нагадаємо, що лінія інженерних прикордонних споруджень – це спеціальна смуга місцевості в межах прикордонної смуги та інші земельні ділянки, які, відповідно до законодавства, надаються в постійне користування органам Державної прикордонної служби для облаштування та утримання інженерно-технічних споруд і огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій та інших об’єктів.

Пропуск осіб за лінію прикордонних інженерних споруджень, у тому числі для здійснення рибальства, випасання худоби, користування плавзасобами, туристичних подорожей, іншої господарської діяльності, здійснюється за перепусткою, форму якої наведено в цьому наказі, і документом, що посвідчує особу.

Часові показники пропуску і перебування осіб за лінією прикордонних інженерних споруджень, спеціальні місця, через які здійснюється пропуск осіб, визначаються органом охорони державного кордону за погодженням з місцевими державними адміністраціями й органами місцевого самоврядування.

Для оформлення відповідного пропуску громадяни мають особисто звернутися до органу Держприкордонслужби. Також місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, суб'єкти господарювання можуть надати списки таких осіб до органу охорони державного кордону. Перепустки видаються уповноваженою особою підрозділу охорони державного кордону особисто кожній особі.

Більш детально ознайомитись з положеннями наказу можна використовуючи мережу Інтернет, адже він є у вільному доступі.