Прес-центр11 cічня 2020, 13:01

До восьми років ув’язнення засуджено бойовика терористичної організації «ЛНР», затриманого контррозвідкою СБУ

За матеріалами контррозвідки Служби безпеки України до восьми років позбавлення волі засуджено бойовика терористичної організації «ЛНР».

Контррозвідники та слідчі спецслужби встановили, що у 2014-2015 роках житель тимчасово окупованого Сорокиного (колишній Краснодон) у складі незаконних підрозділів терористів протистояв силам АТО на території Донецької та Луганської областей. Він, зокрема, брав активну участь у запеклих бойових діях під Дебальцевим. Згодом бойовик продовжив «службу» на блокпостах терористів та у так званому «митному комітеті ЛНР».

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 110 та ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, бойовика було оголошено у розшук.

У вересні минулого року в результаті спланованої оперативної комбінації СБУ вивела терориста на підконтрольну Україні територію та затримала його.

Сватівський районний суд Луганської області визнав його винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та в участі у діяльності терористичної організації.

Вирок набув законної сили.

За інформацією прес-служби 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях