Прес-центр12 квітня 2019, 15:04

Долучайтеся до флешмобу, який відбудеться у Європейський молодіжний тиждень наприкінці квітня

Цьогоріч Європейська Комісія у співпраці з Європейським Парламентом у період з 29 квітня по 5 травня 2019 року організовує Європейський молодіжний тиждень на тему «Демократія та я».

Також, 5 травня, Рада Європи, яка визначає значимість демократичних засад на місцевому та регіональному рівнях, святкуватиме 70-ту річницю з дня створення організації.

З цією метою, Міністерство молоді та спорту ініціює у період з 29 квітня по 13 травня проведення низки заходів для молоді в усіх регіонах України, зокрема, проведення у мережі Інтернет флешмобу на тему «Демократія і я».

Як можна долучитися?

Крок 1: створи короткий відеоролік за участі представників молоді, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства, установ, що працюють з молоддю, зокрема, молодіжних центрів, зірок спорту та шоу-бізнесу, лідерів думок, інших зацікавлених осіб, запитавши питання про демократію.

Наприклад:
- Що для Вас демократія?
- Яка участь молоді у процесах демократії?
- Україна-2030. Якою Ви її уявляєте? Що молодь може зробити для цього?

Крок 2: застосуй хештеги#ДемократіЯ#EYW#70youthCoE;

Крок 3: розмісти відеоролик у мережі Інтернет, зокрема, Facebook/Instagram/YouTube.
Деталі про EYW:https://europa.eu/youth/week_en
Давайте разом поговоримо про демократію!
Довідково: починаючи з 2003 року Європейською комісією проводиться Європейський молодіжний тиждень, який спрямований на відзначення та пропагування молодіжної діяльності шляхом проведення заходів у всіх країнах і надає молодим людям популярну та захоплюючу можливість долучитися до політики ЄС, обмінюючись думками та дізнавшись про можливості, які їм надають європейські програми.