Прес-центр6 вересня 2016, 12:09

Допомога армії: у 2016 році Луганщина перерахувала майже 74 млн грн. військового збору

Протягом січня-серпня 2016 року платниками Луганської області до бюджету внесено 73,9 млн грн військового збору. Про це повідомила виконуюча обов’язки начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Луганській області Ольга Височина

За даними ГУ ДФС у Луганській області, цього року фіксується зростання сплати військового збору порівняно з відповідним періодом минулого року на 20 відс. Торік платники сплатили майже 60,9 млн грн.

Всього ж протягом минулого року на підтримку армії мешканці Луганської області перерахували 104,9 млн грн, що склало 11% від загальнодержавного збору.

Як відомо, військовий збір запроваджено із 3 серпня 2014 року. Його ставка становить 1,5% від об’єкта оподаткування.

Платниками збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.

Для резидента об’єктом оподаткування збором є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід; доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання); іноземні доходи, отримані з джерел за межами України.

Об’єктом оподаткування нерезидента є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід з джерела його походження в Україні; доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання).