Прес-центр20 жовтня 2020, 19:10

Дороги, водопостачання та утилізація твердих побутових відходів – серед проблем, які найбільше хвилюють міловську громаду

«Я не вперше  у Міловському районі. Оглянув ремонт автодороги й можу сказати, що усі обіцянки – виконуються. У наступному році зробимо поверхневий шар і дорога буде, як у Станиці Луганській. Друге стратегічне питання, яке вже обговорене на найвищому рівні – будівництво митного терміналу, буде вирішене одразу після призначення керівника Державної митної служби», -  почав розмову із керівництвом та представниками громади Міловського району Сергій Гайдай.

Попри ремонт головної транспортної артерії району, люди просили очільника області допомогти із внутрішніми дорогами в окремих населених пунктах. Хоча їх ремонт не передбачався, голова облдержадміністрації пообіцяв допомогти «підлатати їх за рахунок великих компаній».

Сергій Гайдай погодився із пропозицією щодо створення у районі майданчику для збирання твердих побутових відходів: «Вивіз сміття – це дуже важливо! Я готовий підтримати не тільки створення майданчику, а й сортувальної станції», - зазначив він і доручив підготувати та  подати проєкт для фінансування за рахунок коштів екологічного фонду.

«Непідйомною» для району є й реконструкція мережі водопостачання, яка вартує близько 25 млн грн. «Мілове – безводний регіон. У 2017 році зробили центральну гілку, але потрібна розведення по селищу», - звернувся до Сергія Гайдая Міловський селищний голова Павло Лукянцов.

Традиційно на порядку денному постали проблеми районної медицини: капітальний ремонт будівлі  терапевтичного відділення, автомобіль для нещодавно створеної амбулаторії у селищі Морозівка, а також перевантаженість районної лікарні у зв’язку зі зростанням захворюваності на  COVID – 19. Адже через призупинення діяльності КПВВ «Станиця Луганська» значно зросла кількість людей, які перетинають державний кордон із території Російської Федерації без дотримання карантинних обмежень. Усі ці питання керівник області узяв на контроль.

На завершення обговорили реконструкцію меморіалу «Україна –визволителям». Оскільки вартість такого проєкту становить 10-15 мільйонів гривень, відновлювати комплекс будуть поетапно, починаючи з наступного року, сказав Сергій Гайдай.