Прес-центр24 листопада 2017, 13:11

Дорожники Луганщини впоралися з першою негодою в зимовий період

З погіршенням погодних умов перед дорожниками стоїть завдання забезпечувати проїзд на всіх автодорогах, якісно та швидко ліквідовувати наслідки негоди.

Як розповів директор ДП «Луганський облавтодор» Олександр Коротун, найбільш складна ситуація склалася у Троїцькому, Сватівському, Новоайдарському, Старобільському, Кремінському районах. Опади у виді дощу переходили у сніг, на дорогах виникла ожеледиця, отже треба було використовувати відповідну техніку.

Дорожники працювали на всіх напрямках. Увага була спрямована на спуски, підйоми та на маршрути з найбільшою інтенсивністю руху на автомобільних дорогах державного значення.

Невдовзі проїзд було забезпечено на всіх автодорогах.

І хоча вони обробляються піском та протиожеледньою сумішшю, для більшої безпеки водіям слід встановити на транспортні засоби зимову гуму, металеві ланцюги тощо.

Також необхідно слідкувати за встановленими дорожніми знаками, які попереджують про можливу слизькість. 

Особливої уваги необхідно дотримуватись водіям пасажирських автобусів, які відповідають не тільки за власну безпеку, а й за пасажирів. 

Як повідомили в облавтодорі, в найскладніші дні, під час снігопаду, на автодорогах державного, місцевого значення кожні дві години буде відбуватися патрульна снігочистка, посипка небезпечних ділянок, спусків та підйомів.

За матеріалами Служби автомобільних доріг у Луганській області