Прес-центр30 cічня 2017, 15:01

Дорожньо-будівельні роботи в області відновляться відразу, коли цього дозволятимуть погодні умови

У минулому році була затверджена  Регіональна цільова програма дорожнього будівництва у Луганській області на 2016-2019 роки, відповідальним виконавцем якої визначено Департамент регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації.   

Торік Програмою було заплановано здійснення комплексу заходів з відновлення мережі основних автомобільних доріг загального користування державного і місцевого значення виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт 6 штучних споруд.

11 липня 2016 року Юрій Гарбуз своїм розпорядженням № 402 затвердив виділення на ремонт доріг 260 645,7 тис. грн із спецфонду обласного бюджету, сформованого за рахунок коштів місцевих бюджетів населених пунктів Луганської області, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень. Перелік об’єктів і заходів, на фінансування яких виділені ці кошти, відповідав переліку заходів Програми на 2016 рік.   

Реалізація заходів Програми відбувається поетапно. Перший етап – розробка проектно-кошторисної документації з оформленням експертного висновку про вартість робіт; другий етап – виконання дорожньо-будівельних робіт.

Усі етапи проводяться у відповідності до процедури, встановленої Законом України «Про публічні закупівлі», тобто через тендер, що в свою чергу, займає певний час.

По закінченні тендерних процедур було розпочато та проведено ремонтні роботи на декількох об’єктах.

Але, проведення ремонту доріг, наразі унеможливлюють погодні умови, тому, за дорученням очільника області з метою недопущення неефективного використання коштів, всі ремонтні роботи були призупинені і будуть відновлені з початком дорожньо-будівельного сезону 2017 року, або відразу, коли цього дозволятимуть погодні умови.