Прес-центр28 вересня 2017, 13:09

Доступні ліки: Лише за серпень луганчани отримали препаратів на суму понад 1,1 мільйон гривень

З початку дії програми «Доступні ліки» в Луганській області до реалізації ліків добровільно долучились 154 аптеки. Громадяни отримали медикаментів по 71 тисячі рецептів на суму у понад 3,7 млн грн.

Загальний бюджет програми в області становить 12 млн 781 тис. грн.

За п’ять місяців дії Урядової програми використано близько 30 % обсягу фінансування.

Сьогодні перелік безкоштовних ліків збільшився з 23 до 35 лікарських засобів. Це 198 торгових найменувань препаратів.

У Міністерстві охорони здоров'я України зазначають, що програма «Доступні ліки» – один із пріоритетів Уряду. Програма вже довела свою ефективність у 2017 році, тому Кабінет Міністрів України планує розширити її у наступному. 

Бюджет програми у 2018 році зросте на 42,9 % та становитиме 1 млрд грн. І це дозволить ще збільшити кількість ліків за ширшим переліком медичних станів.

Нагадаємо, у квітні в Україні стартувала Урядова програма «Доступні ліки», яка дозволяє громадянам отримувати низку препаратів безкоштовно або з невеликою доплатою. Програма діє на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

Для того, щоб отримати обрані ліки безкоштовно або з незначною доплатою, потрібно звернутись до лікаря, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані препарати.

Детальніше про програму та карта аптек можна ознайомитися за посиланням: http://liky.gov.ua