Прес-центр19 вересня 2017, 16:09

Досвід луганчан щодо попередження насильства в сім'ї презентовано у Закарпатській області

На запрошення колег із Закарпатської обласної держадміністрації луганчани взяли участь у семінарі за темою: «Захист прав людини у контексті попередження насильства у сім'ї, забезпечення ґендерної рівності та протидії торгівлі людьми».

Завідувач сектору сімейної політики Департаменту соціального захисту населення Луганської ОДА Яна Соловйова презентувала досвід роботи Луганщини щодо попередження насильства в сім'ї, ґендерно обумовленого насильства, дискримінації за ознакою статі, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків.

Вона поінформувала про роботу обласної Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми, у тому числі, про проведення виїзних засідань ради.

Також була відзначена робота мобільних бригад психосоціальної допомоги для постраждалих від насильства, діяльність регіонального саб-кластеру, що проводиться у рамках співпраці із Фондом народонаселення ООН, низка нестандартних та інноваційних заходів, які покликані привернути увагу громадськості та ЗМІ до проблематики насильства та ґендерної рівності.

Директор Луганського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ірина Єременко розповіла про процес організації надання соціальних послуг в умовах АТО та провела практичне заняття із учасниками семінару щодо визначення ставлення кожного до різних ситуацій, у яких проявляється насильство в сім'ї.

Участь у заході також узяли працівники міських рад і райдержадміністрацій Закарпатської області, відповідальні за вказані напрями роботи, суб'єктів міжвідомчої взаємодії, громадських організацій та Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.