Прес-центр28 грудня 2018, 13:12

Досягнення у роботі облдержадміністрації за 2018 рік

Протягом 2018 року структурними підрозділами Луганської обласної державної адміністрації було проведено плідну роботу. Про головні досягнення департаментів та управлінь в структурі облдержадміністрації коротко розповіли їх керівники.

 

Сергій Медведчук, директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації:

- Протягом року робота Департаменту була спрямована на досягнення максимального результату для ефективної реалізації державних програм та здійснення моніторингу стану виконання видатків по програмах державного бюджету, які фінансуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, субвенції на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад, субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, будівництво футбольних полів зі штучним покриттям.

Проведена робота щодо конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку на 2019 рік. У рамках реалізації заходів Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області суб’єкти підприємництва на конкурсних умовах отримали з обласного бюджету фінансову підтримку у сумі 500 тис. грн. у вигляді часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва.

Крім того, створено зручну веб-платформу Інвестиційний портал Луганської обласної державної адміністрації.

 

Елеонора Поліщук, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації:

- Протягом 2018 року за ініціативою Департаменту запроваджені на громадських засадах посади Уповноважених з прав осіб з інвалідністю при органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування. Крім того, відновлено роботу Луганської обласної тристоронньої соціально-економічної ради, розроблено та підписано Територіальну угоду, яка є нормативним актом соціального діалогу регіонального рівня, відкрито 10 інноваційних відділень при обласних стаціонарних установах денного догляду та підтриманого проживання.

 

Сергій Хлякін, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації:

- За підтримки нашого структурного підрозділу облдержадміністрації  у 2018 році сільгосптоваровиробники області отримали допомогу за державними програмами – 49,3 млн грн, за обласною програмою – 664,9 тис. грн. У поточному році аграріями зібрано в початково-оприбуткованій вазі 1 млн 217 тис. тонн зернових та зернобобових культур.

В цьому році отримано найбільший врожай технічних культур: вал насіння соняшнику склав 730 тис. тонн, середня врожайність по області – 20,4 ц/га.

Протягом року відбулась модернізація переробних підприємств.

 

Сергій Шелест, директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, енергетики та енергозбереження облдержадміністрації:

- Департаментом розроблено Регіональну цільову програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Луганській області на період до 2020 року. Серед визначних досягнень за звітний період – продовження терміну оренди Попаснянського вагоноремонтного заводу на 10 років, виділення коштів з резервного фонду держбюджету на попередження підтоплення шахтними водами з непідконтрольної території, відновлення постачання кам’яного вугілля на Луганську ТЕС та прийняття програм енергозбереження для населення (теплі кредити).

 

Тетяна Анікієва, директор Департаменту фінансів облдержадміністрації:

 

- Протягом 2018 року Департаментом вживались заходи щодо управління коштами обласного бюджету, забезпечення сталого фінансування заробітної плати працівникам бюджетних установ та соціальних виплат населенню, а також відповідно до вимог Бюджетного кодексу України здійснювалась координація учасників бюджетного процесу та контроль за станом виконання місцевих бюджетів Луганської області.

 

Віталій Сурай, директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації:

 

- У звітному періоді в рамках партнерства з ЮНІСЕФ досягнуто домовленість в частині придбання за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги у 2018-2019 роках матеріалів та обладнання для підприємств водопостачання на загальну суму близько 90 млн грн. Крім того, Департаментом в області втілюються заходи з реформування житлово-комунального господарства, а також реалізується пілотний проект в сфері поводження з твердими побутовими відходами.

 

 

Валентин Шкорубський, директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації:

- Протягом року, що минає, забезпечено успішну реалізацію низки проектіву сфері охорони здоров’я області. Серед них – Центр відновлювального лікування та реабілітації учасників АТО/ООС у м. Рубіжне, Обласна пересувна консультативно-діагностична поліклініка, оснащене високовартісним медичним обладнанням відділення променевої діагностики Луганської обласної дитячої клінічної лікарні у м. Лисичанськ, Обласна діагностична вірусологічна лабораторія з діагностики вірусних захворювань, кабінети пренатальної діагностики та планування сім’ї Луганської обласної клінічної лікарні у м. Сєвєродонецьк.

 

 

Михайло Івасішин, в.о. начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації:

- За рік управлінням розроблено та затверджено 22 одиниці нової містобудівної документації як ефективного засобу державного регулювання використання територій.

В області реалізована Регіональна цільова програма зі створення містобудівного кадастру Луганської області на 2016-2018 роки. Створено геоінформаційну систему містобудівного кадастру Луганської області. У рамках регіональних програм пільгового житлового кредитування, були надані 107 пільгових кредитів на будівництво, реконструкцію та придбання житла.

За результатами моніторингу сформовано перелік зі 1258 об’єктів фізичного оточення області, які у першу чергу потребують обладнання засобами доступності. Всього реалізовано 69 проектів. 

 

 

Людмила Діденко, начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації:

 

- У 2018 році управлінням була розроблена проектно-кошторисна документація та збудований газопровід високого тиску від ГРС «Мирна Долина» (с. Підлісне) до ШРП у смт Тошківка Попаснянського району. Управління є замовником робіт із капітального ремонту Обласної дитячої клінічної лікарні у м. Лисичанськ. Завершується будівництво житлового будинку для переселенців у м. Рубіжне на 107 квартир. Розроблена проектно-кошторисна документація, отримані містобудівні умови і позитивні висновки експертизи проектно-кошторисної документації та ведуться будівельні роботи 11 амбулаторій. Крім того, ведуться роботи по будівництву двох дитячих  будинків сімейного типу в смт Білолуцьк та в смт Біловодськ Луганської області.

 

Аліна Адамчук, начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації:

 

- За підтримки управління у поточному році на Луганщині встановлено два рекорди з фіксацією у Книзі рекордів України: перший – з приготування  максимальної  кількості  вареників з картоплею, другий – з одночасного виконання вісімдесятьма хореографічними колективами українського танцю.

Також започатковано чотири нових творчих обласних фестивалі:  Всеукраїнський театральний фестиваль «СвітОгляд», фестиваль-конкурс молодіжної культури «Дике поле-фест», обласний відкритий фестиваль-конкурс патріотичної пісні, обласний відкритий фестиваль-конкурс української культури та фольклору «Байбак-fest».

Серед видатних подій року у культурному житті Луганщини –презентаційний книжковий ярмарок сучасної дитячої української книги та Всеукраїнський круглий стіл з популяризації дитячого читання за підтримки Міністерства культури України.

 

Вадим Лазніков, начальник управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації облдержадміністрації:

 

- Протягом 2018 року було підготовлено та спрямовано за належністю 52 законодавчі ініціативи, які враховані (частково враховані) або включені до порядку денного відповідних органів, з різних питань. За результатами роботи у 2018 році утворено 11 об’єднаних територіальних громад. За загальним рейтингом областей  щодо формування об’єднаних територіальних громад станом на 10.12.2018 Луганська область посідає 11 місце.

 

Сергій Олейніков, директор Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації:

- Департаментом забезпечено проведення паспортизації 51 водного об’єкту на території області, здійснено закупівлю службового автотранспорту для медичних працівників сільських амбулаторій. Забезпечено підготовку лоту для продажу права оренди земельної ділянки державної власності. Прийнято земельну ділянку до спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Луганської області для розміщення Луганської обласної клінічної лікарні. До державної власності прийнято дві земельні ділянки для будівництва багатоквартирних житлових будинків м. Сєвєродонецьк. Забезпечено прийняття до спільної власності територіальних громад області об'єкта нерухомості для розміщення Центру відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни.

 

Антон Волохов, начальник управляння молоді та спорту облдержадміністрації:

- За підтримки управління за рік на Луганщині проведено 590 молодіжних заходів, з них один – всеукраїнського масштабу, залучено молоді понад 10 тисяч осіб. Спортсмени області завоювали на міжнародних та всеукраїнських змаганнях за 2018 рік понад 1150 нагород, до складу національної збірної увійшли 170 спортсменів з олімпійських і неолімпійських видів спорту. Триває відновлення спортивної інфраструктури області:  модернізація КУ «Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп», реконструкцію спорткомплексу «Здоров’я», облаштування спортивної інфраструктури для дітей з інвалідністю, ремонт стадіону, будівництво спортивної зали, спортмайданчиків, капітальний ремонт тенісних кортів у містах та районах області.

 

Артем Арапов, начальник управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг облдержадміністрації:

- У поточному році виконано капітальний ремонт мосту через річку Лугань на км 37+062 автомобільної дороги О131201 КПП «Танюшiвка»–Старобiльськ–Бахмут». Також капітальним ремонтом охоплено автомобільну дорогу О130505 Греківка–Голубівка–Нова Астрахань на ділянці км 20+500 – км 26 + 000, вул. Об’їзна в м. Сєвєродонецьк та 7 вулиць у м. Рубіжне.

 

Раїса Родіна, начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації:

 

- За сприяння Служби у 2018 році забезпечено житлом 55 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, придбано житло для дитячого будинку сімейного типу. Понад 3,7 тис дітей отримали статус постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Крім того, Службою розпочато впровадження Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей.

 

Денис Денищенко, директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації:

 

- Протягом року, що минає, Депратаментом видано 18 інформаційних бюлетенів «Гранти. Конкурси. Можливості», розроблено Інвестиційний паспорт Луганської області, спільно з ПРООН в Україні, створено Каталог експортної продукції підприємств Луганської області, створено промо-ролик «TIME TO INVEST». Крім того, Департаментом презентовано потенціал області під час проведення виставки «Схід-Експо 2018» в рамках щорічного XVIII Міжнародного економічного форуму (01-02 листопада 2018 року, м. Львів). Також створено брендбук Луганської області та набори презентаційної продукції.

 

Олександр Пекарський, начальник Управління внутрішнього аудиту облдержадміністрації:

 

- У звітному періоді розроблено та впроваджено систему оцінки ризиків, сформовано план реалізації контролю за усуненням або зменшенням виявлених ризиків та визначені заходи моніторингу впровадження їх результатів на 2019 рік. За результатами проведених аудитів усунуто 58 порушень на 21,3 млн грн.

 

 

 

Катерина Безгинська, директор Державного архіву Луганської області:

- У 2018 році забезпечено гарантоване збереження документів Національного архівного фонду шляхом проведення оцифровки 698 справ. Прийнято 4299 справ від архівних відділів, що знаходяться у районах вздовж лінії розмежування. Крім того, виконано 11,8 тис. запитів громадян та юридичних осіб, підготовлено та проведено 124 документальних та онлайн-виставок.

 

 

 

Володимир Мирошниченко, начальник Управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації:

 

- Протягом року управлінням виконувалися заходи щодо впровадження на території області Державної політики в сфері цивільного захисту населення і території, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та соціального характеру всіх рівнів, а також проводився комплекс заходів по переведенню територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захистку Луганської області в режим функціонування «Надзвичайного стану».

 

 

Юрій Стецюк, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації:

- За сприяння Департаменту в містах та районах області освоєно кошти на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа». Створено 7 інклюзивно-ресурсних центрів, 6 опорних закладів освіти. У закладах дошкільної освіти додатково створено 125 місць. Збільшено кількість учнів, які навчаються в закладах загальної середньої освіти українською мовою на 3,8%. Збільшено кількість учнів, які здобувають освіту за дистанційною формою навчання, на 32%. Крім того, 11 закладів загальної середньої освіти взяли участь в освітніх обмінах в рамках проекту «Змінимо країну разом!».

 

Олександр Костенко, директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації:

– Серед результатів діяльності за 2018 рік – робота громадської ради при облдержадміністрації як дорадчого органу. Департаментом подовжено строк виконання Регіональної цільової програми розвитку інформаційної сфери Луганської області на 2016-2019 роки.

Розпочато будівництво радіотелевізійної передавальної станції в Попаснянському районі Луганської області, яке фінансується за кошти Європейського Союзу на загальну суму 22,75 млн грн.

Видано два номери дитячих патріотичних коміксів «Пригоди Микитки», а також дві книги: «Зізнання» Олексія Неживого накладом у 260 примірників та «Визбирувати розкидане каміння» Івана Низового накладом у тисячу примірників.