Прес-центр12 жовтня 2016, 13:10

ДП «Укршахтгідрозахист» буде підключене до електропостачання, відкачку шахтних вод буде відновлено

Сьогодні, 12 жовтня, у Луганській облдержадміністрації, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименко, відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Комісія розглянула питання попередження виникнення надзвичайної ситуації внаслідок відключення ДП «Укршахтгідрозахист» від електропостачання.

«У зв’язку із відключенням 29 вересня цього року від електропостачання ДП «Укршахтгідрозахист», було припинено відкачку води із шахти у м.Кремінна. Це призвело до підйому ґрунтових вод, підтопленню колодязів та вигрібних ям. Під загрозою забруднення шахтними водами опинились водозабори,  які постачають питну воду до міст Кремінна та Лисичанськ. Тому, робота насосів має бути відновлена невідкладно» - заявив Юрі   й Клименко.

Слід відзначити, ДП «Укршахтгідрозахист» у 2015-2016 роках не має заборгованості перед ТОВ «ЛЕО» за спожиту електроенергію.

Борг ДП «Укршахтгідрозахист», у сумі приблизно 206 тис. грн., виник у 2014 році за електрозабезпечення об’єктів, що залишились на тимчасово непідконтрольній українській владі території. Крім того, ТОВ «ЛЕО» додатково вимагає від ДП «Укршахтгідрозахист» сплатити пеню у розмірі приблизно 210 тис. грн.

Розглянувши питання, заслухавши представників ДП «Укршахтгідрозахист» та ТОВ «ЛЕО», регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій прийняла рішення звернутися до ТОВ «ЛЕО» з вимогою негайно відновити електропостачання обладнання, яке забезпечує відкачування шахтних вод у м. Кремінна.

За результатами перемовин, спеціалісти ТОВ «ЛЕО» виїхали на об’єкт ДП «Укршахтгідрозахист» та займаються підключенням.

Наразі, до вечора відкачку шахтних вод буде поновлено.