Прес-центр25 червня 2017, 15:06

ДТП у Станично-Луганському районі: таким трагедіям треба запобігати

Сьогодні біля с. Нижня Вільхова Станично-Луганського району сталася аварія: перекинувся маршрутний автобус з 15 пасажирами. Життю людей, на щастя, загрози немає.

Дев’ять пасажирів з травмами легкої і середньої тяжкості перебувають у Станично-Луганській лікарні, двоє у важкому стані ушпиталені до Сєвєродонецької лікарні. У салоні маршрутки була дитина. Вона і мати не постраждали.

Водій транспортного засобу заснув за кермом, що і спричинило трагедію. Автобус був перероблений з вантажного на пасажирський з порушенням вимог техніки безпеки. Рейс був нелегальним. А отже, ні перевірки медичним працівником стану водія, ні механіком стану транспортного засобу не було здійснено.

Голова Луганської облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів оперативну нараду, на якій поставив питання боротьби з нелегальними перевізниками. Реакція влади на подібні випадки буде непопулярною і жорсткою.

«Напрямок на Станицю Луганську, де через КПВВ щодоби проходять тисячі людей, є «ласим шматком» для нелегальних перевізників. На біді наживаються ділки, які ставлять під загрозу життя і здоров’я людей. Ми покладемо край нелегальним перевезенням у Луганській області. Це питання не тільки транспортної безпеки, а й безпеки регіону в цілому», – прокоментував ситуацію Юрій Гарбуз.