Прес-центр10 вересня 2020, 16:09

Два сервісні центри на КПВВ у Луганській та Донецькій областях відкриються до кінця року

Роботи по їх спорудженню розпочнуться найближчим часом. Вже у листопаді планується відкрити сервісний центр на КПВВ Щастя Луганської області, а в грудні – на КПВВ Новотроїцьке Донецької області.

Проєкт реалізується за кошт інвесторів: по  9,1 млн гривень на кожен сервісний центр. Інвестором об’єкту на КПВВ Щастя виступила компанія «ОСТО-ГРУП», на КПВВ Новотроїцьке – компанія «Нова пошта».

У кожному сервісному центрі діятиме ЦНАП, поштове відділення, обладнані кімнати відпочинку, кафетерій, вбиральні, магазин. Передбачені також кімната матері і дитини, медпункт, аптека, відділення банку. А ще там працюватиме Wi-Fi, системи кондиціонування тощо.

Сервісні центри будуть побудовані зі збірних модульних конструкцій. Всього у Донецькій та Луганській областях їх буде сім – на шести існуючих КПВВ та  новому – у Щасті.

«Наше завдання – створити максимально зручні, функціональні КПВВ, аби наші громадяни як ті, що перетинають КПВВ, так і ті, хто живе на підконтрольній Уряду України території, могли отримувати всі послуги максимально зручно і оперативно. Від послуг поштових і банківських відділень до адміністративних і соціально-гуманітарних. Люди мають на собі відчути доступність державних сервісів», – наголосив Віце-прем‘єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово-окупованих територій Олексій Резніков.

Він також нагадав, що Мінреінтеграції запроваджує комплексний підхід для вирішення питання належного облаштування КПВВ і надання послуг на адмінмежі та на лінії розмежування, тому всі КПВВ будуть у підпорядкуванні одного балансоутримувача – ДП «Реінтеграція та відновлення», а не кожне у різної структури. Для надання комплексних соціальних та гуманітарних послуг на КПВВ  буде здійснено відбір персоналу ДП, який забезпечуватиме високоякісний сервіс для осіб, що перетинають лінію розмежування та адмінмежу з АР Крим.

Нагадаємо, раніше Мінреінтеграції заявляло про необхідність облаштування сервісними центрами всіх КПВВ на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями у Донецькій та Луганській областях та на адмінмежі з тимчасово окупованою АР Крим.

За інформацією офіційного сайту Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України