Прес-центр30 квітня 2022, 07:04

Дві школи та 20 будинків зазнали руйнувань 29 квітня, росіяни штурмують Рубіжне та Попасну, – Сергій Гайдай

Це ті об’єкти, про пошкодження яких повідомили рятувальникам жителі Луганщини або пожежні самостійно виїжджали на місця подій, – зазначає Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.
16 масованих артилерійських атак витримали міста та села Луганщини за минулу добу.

«Так, сьогодні вночі диспетчер отримав повідомлення про влучання російського снаряду по двох сусідських будинках в Рубіжному, які були зруйновані та охоплені полум’ям. Є випадки із займанням покинутого житла чи пошкодженням без розповсюдження вогню. Про це вже не завжди повідомляють, тому що зараз таке трапляється десятки разів на день, – каже Сергій Гайдай. – Ще два будинки палали у Новодружеську – наряд ДСНС зміг прорватися в район міста, як тільки вщухли обстріли».

Крім того, пошкоджено п’ять житлових будинків у Гірському, ще 10 – у Оріховому.

Очільник Луганщини також нагадав, що вчора зранку російською армією була обстріляна будівля школи в нових районах Сєвєродонецька – там сталося займання в кабінетах. Пізніше стало відомо про пошкодження ще одного освітнього закладу міста.

Як повідомляють в Генеральному штабі ЗСУ, ворог продовжує наступ на Сєверодонецькому, де намагається завершити захоплення Рубіжного, та Попаснянському (у напрямку Калинове і Попасна) напрямках. Успіху не має.
На території Луганської та Донецької областей за минулу добу відбито чотирнадцять атак ворога, знищено одинадцять танків, сім артилерійських систем, двадцять вісім одиниць броньованої техніки та чотирнадцять автомобілів.
Підрозділи ПВО збили літак та сім безпілотних літальних апаратів.