Прес-центр25 травня 2017, 13:05

Дводенний Всеукраїнський фестиваль «Карпатська Україна» відбудеться в Ужгороді

Фестиваль проводитиметься 26 та 27 травня. Він організований відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року №898 «Про затвердження плану заходів щодо національно-патріотичного виховання молоді на 2017 рік» Міністерством молоді та спорту України та Управлінням молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації.

Мета – вшанування героїв боротьби українського народу за незалежність і територіальну цілісність України, виховання молодого покоління у дусі національних традицій, духовності і патріотизму та підвищення рівня знань про історію створення Карпатської України 1938–1939 роках.

Під час фестивалю працюватимуть дві експозиції, присвячені воїнам АТО та традиційним ремеслам Закарпаття.

У перший день учасникам заходу презентують національно-патріотичну літературу та покажуть художні і документальні фільми.

Крім цього, заплановано провести диспут на тему «Належне пошанування героїки Карпатської України», куратором якого виступить директор Науково-дослідного інституту українознавства Богдан Галайко, а потім центральними вулицями Ужгороду розпочнеться марш Героїв.

Також гості фестивалю матимуть змогу відвідати концерт кобзарів, лірників та фольк-рок гуртів.  

Наступного дня передбачається проведення мітингу-реквієму. Учасники вшанують пам'ять та покладуть квіти до меморіального кладовища Героям Карпатської України, якій знаходиться на Верецькому перевалі.