Прес-центр17 квітня 2019, 12:04

Двом роботодавцям області продовжено строк компенсації витрат на оплату праці переселенців

Під час чергового засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення Луганської області розглядалася можливість продовження строку компенсації роботодавцям витрат на оплату праці внутрішньо переміщених осіб.

Відповідно до статті 24-1 Закону України «Про зайнятість населення» за рахунок коштів фонду соціального страхування на випадок безробіття служба зайнятості компенсує роботодавцям витрати на оплату праці строком на півроку. Комітет сприяння зайнятості населення має виключні повноваження продовження строку цієї компенсації до 1 року.

Членами комітету, які є уповноваженими представниками обласних профспілок, роботодавців та влади, одноголосно підтримана пропозиція Луганської обласної служби зайнятості та продовжено до 1 року компенсацію ТОВ «УКР-ВЕРЕСК» та ФОП Богомазовій М.М. витрат на оплату праці працівників, які є внутрішньо переміщеними особами.

Голова комітету заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик зазначила, що це дійсно ефективний механізм мотивації роботодавців для працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та висловила надію на те, що кількість зацікавлених роботодавців буде зростати.

Крім цього, директор Департаменту соціального захисту населення Елеонора Поліщук розповіла про результати проведеного аналізу балансу трудових ресурсів Луганської області за 2018 рік.