Прес-центр13 грудня 2022, 11:12

Двом українським військовим, які боронили Луганщину, Президент вручив державні нагороди

Із нагоди Дня Сухопутних військ Збройних Сил України Президент Володимир Зеленський вручив військовослужбовцям високі державні нагороди та присвоїв військові звання.

«Солдати, офіцери, командувач Сухопутних військ Олександр Сирський, усі механізовані й танкові війська, ракетні війська й артилерія, армійська авіація та ППО, підрозділи тилового й технічного забезпечення, спеціальні війська – це тисячі бійців, які щодня й щоночі доводять, що Україну не здолати, а українців не підкорити», – наголосив він.

Глава держави вручив орден «Золота Зірка» майстер-сержанту Дмитру Бублику. Він відзначився вмілими діями під час оборони Луганщини з першого дня повномасштабного вторгнення Росії й до кінця квітня. За час боїв силами його роти було знищено значну кількість особового складу й техніки ворога. Дмитро Бублик постійно проявляє мужність і хоробрість, продовжив виконувати завдання за призначенням попри проблеми зі здоров’ям та контузію.

Крім того, Глава держави вручив відзнаку Президента України «Хрест бойових заслуг».

Цю нагороду з рук Володимира Зеленського одержав капітан Василь Катеринчик, який із початку збройної агресії Росія очолював розвідувальний загін на підступах до Чернігова. Його загін виконував бойові завдання у значному відриві від основних сил батальйону. Завдяки вмілим і рішучим діям Василя Катеринчика вдалося виявити близько 20 колон техніки противника, велику кількість артилерійських розрахунків, місць розташування ворога, координати яких було передано до штабу. Завдяки цьому вогнем української артилерії було знищено велику кількість техніки та особового складу противника. Майор також проводив розвідку в районі Лисичанського нафтопереробного заводу та брав участь в евакуації поранених. Керував діями двох розвідгруп під час штурму позицій противника в Бахмутському районі на Донеччині, у результаті чого було захоплено дві позиції ворога.