Прес-центр24 березня 2017, 10:03

23 березня у м. Сєвєродонецьку розпочав роботу захід СХІД-ЕКСПО 2017

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз і Регіональний менеджер Програми відновлення та розбудови миру ПРООН в Україні Соломія Стахів вітальними словами урочисто відкрили бізнес-виставку СХІД-ЕКСПО 2017 в м. Сєвєродонецьку.

В перший день заходу  проведено низку тематичних секцій з питань: інфраструктури розвитку бізнесу; впровадження сучасних ІТ технологій, для формування високоприбуткового та ефективного бізнесу, в умовах нестабільності; кооперації малого та середнього бізнесу в сільському господарстві; кластерних рішень задля розвитку та підвищення конкурентності МСБ; доступу до нових ринків збуту: як шукати та куди рухатись тощо.

У відкритому діалозі «Підтримка розвитку та розуміння потреб малого та середнього бізнесу» взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко та заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму обласної держадміністрації Ольга Севостьянова.

Ольга Севостьянова поінформувала учасників заходу про результати виконання Регіональної цільової програми «Залучення інвестицій, розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області  на 2016 – 2017 роки», мета якої – створення ефективної системи залучення інвестиційних ресурсів та створення сприятливих умов для розвитку і підвищення конкурентоспроможності суб’єктів малого і середнього підприємництва та ефективного використання їх потенціалу.

Було зазначено, що з метою надання бізнесу фінансової підтримки розроблено Порядок часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за банківськими кредитами, залученими суб’єктами малого і середнього підприємництва на реалізацію проектів.

Доповідач звернулася до представників підприємницьких структур та громадськості з пропозицією залучитися до обговорення проекту Порядку та взяти участь в розробці Регіональної цільової програми з підтримки підприємництва.