Прес-центр7 квітня 2017, 16:04

Державний фонд регіонального розвитку, як фінансовий інструмент сталого розвитку

6 квітня 2017 року в рамках проекту ПРООН та ООН Жінки «Відновлення управління та примирення у постраждалих від кризи громадах України», що фінансується Європейським Союзом, пройшов семінар-форум на тему: «Державний фонд регіонального розвитку, як фінансовий інструмент сталого розвитку».

В семінарі прийняли участь в.о. керівника проектного офісу ПРООН в Україні Сільвія Флетчер, перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко, представники облдержадміністрації, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області, ДП «Науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут будівельних матеріалів і виробів», Агенції регіонального розвитку Луганської області, а також представники районних та міських (міст обласного значення) органів влади, об’єднаних територіальних громад.

Мета заходу – підвищення якості підготовки проектів місцевих органів влади, які подаються на конкурси державного фонду регіонального розвитку.

Обговорені питання визначення завдань та інструментів для розв’язання соціальних проблем, напрямки роботи державного фонду регіонального розвитку, основні недоліки проектно-кошторисної документації в інвестиційних проектах та шляхи покращання якості проектування.

Особливу увагу приділили вимогам до заходів з енергоефективності, регламенти та методологію енергетичного аудиту і практичні питання з підготовки, при впровадженні інвестиційних проектів в 2018 році.