Прес-центр27 вересня 2018, 17:09

Державний рейтинг – важливий індикатор розвитку області

Сьогодні, 27 вересня, під головуванням в.о голови облдержадміністрації Геннадія Іваненка відбулося засідання колегії облдержадміністрації.

Заступник директора Департаменту економіки, торгівлі та туризму Ольга Севостьянова проінформувала присутніх про результати моніторингу соціально-економічного розвитку Луганської області за 2017 рік та 1 півріччя 2018 року.

У 2017 році Луганська область оцінювалась по 52 показникам, що характеризують ситуацію за 11 напрямами в різних сферах соціально-економічного розвитку.

Проблеми з енергопостачанням та логістикою, тимчасове припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення, значно вплинули на показники соціально-економічного розвитку регіону.

У І півріччі поточного року прослідковується позитивна динаміка по показникам: індекс обсягу сільськогосподарського виробництва, індекс споживчих цін. За показником фінансова самодостатність спостерігається позитивна динаміка з наповнення місцевих бюджетів що дало змогу піднятись у загальному рейтингу на 6 позицій, область осіла 19 місце.

По показникам прямих іноземних інвестицій, темп зростання яких у 2017 році склав 101,2 %, область посіла 19 місце проти 25 у 2016 році та 15 - у І півріччі поточного року.

За показником напряму «Доступність та якість послуг у сфері освіти» область піднялась на 13 позицій та посіла 6 місце.

Напрям «Раціональне природокористування та якість довкілля» характеризує ситуацію в сфері екології та ефективність здійснення природоохоронних заходів, область піднялась на 19 позицій та посіла 4 місце за рахунок покращання показника темп зростання (зменшення) викидів забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення.

За результатами оцінки соціально-економічного розвитку регіонів за 2017 рік та І півріччя 2018 року, керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації надано доручення забезпечити проведення аналізу негативних тенденцій розвитку відповідних сфер для прийняття оперативних управлінських рішень щодо вирішення проблемних питань.