Прес-центр27 лютого 2018, 16:02

Для бізнесу Луганщини проведено безкоштовний семінар з питань нововведень в системі ProZorro

27 лютого 2018 року у приміщенні Луганської обласної державної адміністрації (м. Сєвєродонецьк, пр. Центральний, 59, 4-й поверх, зала засідань) відбувся семінар для представників бізнесу на тему: «Нововведення в системі електронних закупівель ProZorro, які допоможуть підприємцям заробити більше, чесно продаючи товари і послуги державі».

            Організаторами заходу виступили Луганська обласна державна адміністрація, Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму і громадська організація «Платформа громадський контроль» (м. Дніпро).

Безкоштовний семінар реалізовано в рамках проекту «Зміцнення громадської довіри (UCBI II)» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Участь у заході взяли представники:  Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, державного підприємства «Прозорро», Трансперенсі Інтернешнл Україна, торговельних майданчиків тощо.

Із привітальним словом до учасників семінару виступив заступник голови Луганської облдержадміністрації В.Р.Данієлян.

Дмитро Черниш, представник Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, виступив на тему: «Законодавчі зміни в сфері закупівель».

Олександр Нікітенко, представник юридичної компанії «Правое дело», поінформував учасників заходу про типові помилки при оскарженні результатів закупівель в Антимонопольному комітеті та як їх уникнути.

Темою виступу Надії Бойко, представника державного підприємства «Прозорро»,  були програмні зміни в системі ProZorro.

 Денис Селін, куратор впровадження ProZorro в Дніпропетровській області, розповів учасникам семінару про те, як оскаржити закупівлі через Аудиторську службу.

Інформацією про те як впливати на несумлінних замовників через платформу моніторингу закупівель DoZorro поділився Іван Лахтіонов, проектний менеджер Transparency International Україна.

На теперішній час  ProZorro  – це сучасна система проведення відкритих та ефективних публічних закупівель, яка забезпечує створення, розміщення та публікацію тендерів онлайн, обмін між учасниками торгів інформацією та документами в електронному вигляді, доступність для аналізу та громадського контролю.