Прес-центр14 червня 2018, 08:06

Ефективність реалізації регіональних цільових програм розглянута сьогодні в облдержадміністрації

13 червня 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Сергія Філя відбулось засідання робочої групи з питань доцільності розроблення регіональних цільових програм та фінансування діючих за рахунок коштів обласного бюджету.

У засіданні прийняли участь заступники голови облдержадміністрації Вадим Данієлян та Ольга Лішик, а також керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Основними питаннями порядку денного засідання стало обговорення ефективності діючих регіональних програм, а також доцільності розробки двох нових регіональних програм.

В ході обговорення Сергій Філь наголосив, що одним з основних критеріїв оцінки ефективності регіональних програм є сума залучених коштів державного бюджету на розвиток регіону.

З інформацією про стан цієї роботи та основні перспективи в напрямку охорони навколишнього природного середовища присутніх ознайомив начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олег Тіхонов.

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк ознайомив присутніх з основними результатами виконання регіональної цільової програми «Освіта Луганщини». За його словами завдяки реалізації регіональної програми у 2017 році за показником державної рейтингової оцінки «доступність та якість послуг у сфері освіти» область посіла 6 місце (з 25) серед регіонів України.

Також в ході засідання були представлені та схвалені проекти регіональної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2020 роки та програми зайнятості населення Луганської області на період до 2020 року.