Прес-центр4 вересня 2018, 16:09

Гранти на започаткування, відновлення або розвитку мікро-бізнесу від Норвезької ради у справах біженців (NRC)

Норвезька рада у справах біженців (NRC) за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії розпочинає програму підтримки самозайнятості та мікро-підприємництва в Луганській (Станично-Луганський район) і Донецькій областях (Слов’янський, Лиманський райони) (далі – Програма).

Мета Програми – надати фінансову і юридичну підтримку внутрішньо переміщеним особам і місцевим жителям при відкритті, відновленні або розширенні власної справи/самозайнятості, відновити стабільне життєзабезпечення, надати знання про основи ведення підприємницької діяльності. 

У рамках реалізації Програми Норвезька рада у справах біженців на конкурсній основі, враховуючи якість поданих проектів та відповідно до критеріїв соціальної незахищеності заявників, відбере отримувачів грантів.

Пріоритет буде надаватися мешканцям населених пунктів, що знаходяться в безпосередній близькості до лінії розмежування.

Грант у сумі до 30 000 грн надаватиметься для створення, відновлення або розвитку мікро-бізнесу (зокрема, створення робочих місць).

Планується проведення низки підготовчих семінарів для осіб вищезазначених категорій, які планують започаткувати власну справу.

Інформацію щодо участі у конкурсі та семінарах можна отримати, зателефонувавши на «гарячу» лінію Норвезької ради у справах біженців (0800 302 007).

Для участі у конкурсі необхідно заповнити заявку за посиланням: https://ee.humanitarianresponse.info/x/#5IRevRYB.

Заявки та проекти приймаються до 24:00 09.09.2018.