Прес-центр17 жовтня 2018, 17:10

Конференція з питань реформування системи надання адміністративних послуг відбулася у м. Києві

10-11 жовтня 2018 року у м. Києві відбулася щорічна конференція «Стан та перспективи реформування системи надання адміністративних послуг. Децентралізація повноважень у сфері надання адміністративних послуг». 

Організаторами заходу виступили Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за підтримки проекту «Реформа управління на сході України», що виконується компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH (Німецьке товариство міжнародного співробітництва) за дорученням Федерального Уряду Німеччини.

У конференції взяли участь представники Верховної Ради України, Міністерства юстиції України, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, Державної архітектурно-будівельної інспекції, Державної міграційної служби України, Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ та Регіонального сервісного центру МВС в                    м. Києві, Держагентства з електронного урядування, Департаменту надання адміністративних послуг Київської міської державної адміністрації, Всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг, центрів надання адміністративних послуг, зокрема об’єднаних територіальних громад, представників обласних та районних державних адміністрацій, сільських, селищних та міських рад з усіх регіонів України.  

Від Луганської області участь у роботі конференції взяли представники Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації, керівники Біловодського та Красноріченського центрів надання адміністративних послуг, які обслуговують об’єднані територіальні громади, та заступники керівників Сєвєродонецького та Лисичанського центрів.

Мета конференції  –  обмін досвідом та кращими практиками реформування системи надання адміністративних послуг.

Під час конференції розглядалися наступні питання: функціонування системи надання адміністративних послуг, у тому числі в об’єднаних територіальних громадах; запровадження надання найпопулярніших адміністративних послуг через центри надання адміністративних послуг; електронне врядування в системі надання адміністративних послуг; проблемні питання у сфері надання адміністративних послуг, які потребують вирішення; електронна система моніторингу надання адміністративних послуг.