Прес-центр30 серпня 2018, 17:08

Кращі підприємці Луганщини отримали почесні відзнаки на обласному рівні

Сьогодні, 30.08.2018,  Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації у приміщенні бізнес-центру «Green Town» проведено урочисті заходи, присвячені до Дня підприємця.

Вітали підприємців зі святом заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Єгор Скіртач, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Лариса Бичкова, директор Луганського відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ігор Агібалов, локальний координатор Програми розвитку ООН в Луганській області Володимир Іщенко та директор Луганського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Руслан Марков.

Єгор Скіртач у своєму виступі зазначив, що малий та середній бізнес Луганщини бере активну участь у розвитку регіону, наповнює бюджети всіх рівнів, створює нові робочі місця, забезпечує жителів необхідними товарами і послугами. В області здійснюють діяльність понад 22 тисячі суб’єктів малого і середнього підприємництва, які забезпечили робочими місцями більше 105 тисяч осіб.

Підприємців було поінформовано про підтримку бізнесу, яка здійснюється як на державному, так і регіональному рівнях.

Єгор Скіртач розповів про фінансову підтримку з обласного бюджету інвестиційних проектів суб’єктів малого та середнього підприємництва шляхом часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами для реалізації проектів. 

 Про державну підтримку аграрного сектору Луганщини поінформувала Лариса Бичкова.

Ігор Агібалов ознайомив присутніх з програмою U-LEAD з Європою. Він надав інформацію про основні інструменти стосовно розвитку сталого розвитку територій та місцевого бізнесу.

Локальний координатор ПРООН в Луганській області Володимир Іщенко розповів про діяльність цієї поважної міжнародної організації з підтримки підприємництва та зайнятості населення.

Про перспективи залучення ресурсів міжнародної технічної допомоги для розвитку малого та середнього бізнесу регіону розповів Руслан Марков.

Під час заходу та, відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, за високу професійну майстерність, значний особистий внесок в економічний розвиток регіону та з нагоди Дня підприємця Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено 11 кращих колективів області, а Листом подяки обласної державної адміністрації – 4 фізичних особи-підприємці.

Відповідно до наказу Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації та з нагоди Дня підприємця  нагороджено Грамотою Департаменту Лойка І.П., директора філії РПК ТОВ «Тандем ЛТД» та Пономарьова С.В., заступника директора з виробництва ТОВ фірма «Промінвест Пластик», м. Рубіжне.