Прес-центр22 жовтня 2018, 16:10

Мистецько-туристичне свято «Осінь у Старгороді»

20 жовтня 2018 року на центральній площі м. Старобільська відбулося мистецько-туристичне свято «Осінь у Старгороді» за мотивами творів І. Ільфа та Є. Петрова. Назва свята «Осінь у Старгороді» вибрана недарма. Старобільськ вважається прообразом вигаданого міста Старгорода, згадуваного в романі «Дванадцять стільців» — місця, де починалась дія роману.

Цей захід було ініційовано Старобільською райдержадміністрацією і проведено вперше. Його ідея полягала у відродженні давніх народних традицій краю, втіленням якої була врочиста костюмована хода учасників та святкове відтворення давньої традиції театралізованих дійств – вистава «Вхід О. Бендера до Старгорода з боку Чмаровки» (село Чмирівка). Кожен охочий мав змогу взяти участь у туристичній екскурсії, літературних читаннях, шаховому турнірі «Е2-Е4», сеансі одночасної гри, майстер-класах, пленерах, різноманітних конкурсах, відвідати ігровий майданчик «Ігроман-великий комбінатор». Під час свята діяли виставки за жанрами: карикатура, живопис, фіто композиція, фотозона за участю самого Остапа Бендера. Завдяки різноманітним кулінарним майстер-класам учасники мали змогу почастувати традиційними стравами.

Такі заходи є ресурсом підвищення іміджу не тільки відповідної території, а й регіону в цілому, створюють основу для матеріального добробуту та культурного-освітнього рівня населення, сприяють соціально-економічному росту територій області, популяризації потенційних туристичних ресурсів серед населення та гостей.