Прес-центр6 серпня 2018, 14:08

На допомогу батькам школярів до 1 вересня

Необхідність придбання товару шкільного асортименту виникає у батьків кожного разу перед початком нового навчального року.

Новенька ручка, яскраві олівці та зошити – одні з яскравих спогадів дитинства про школу.

Але, щоб їх купити, треба, іноді відвідати не один магазин.

Достатньо розвинута мережа роздрібної торгівлі області дає для цього багато можливостей.

Реалізація товарів шкільного асортименту на території області здійснюється на постійній основі.

Національні мережі супермаркетів «Сільпо», «Брусничка», магазини «АТБ-маркет», «Велика кишеня», Сєвєродонецька мережа супермаркетів «Сім’я» – крупні торговельні точки, перед 1 вересня організовують додаткові продажі товарами шкільного призначення у широкому асортименті та різного цінового сегменту.

З серпня поточного року підприємств роздрібної торгівлі області проводять різноманітні акції на канцелярські товари та постійно розширюють асортимент шкільної продукції.

Крім того, і на ринкових господарствах області споживач може придбати все необхідне для навчального процесу: від канцелярського приладдя – до дитячого одягу та взуття.

У сільській місцевості, мережа роздрібної торгівлі представлена здебільшого універсальними магазинами, в яких товари для школярів реалізуються як супутні товари, їх асортимент перед початком навчального року оновлюється та збільшується.

Разом із тим, щосереди та щонеділі на торговельних майданчиках Біловодської ОТГ суб’єкти підприємницької діяльності з м. Старобільська та смт Марківка реалізують товари різноманітного асортименту, у тому числі шкільного.

У Кремінському районі, починаючи з серпня поточного року, в магазинах, що здійснюють роздрібну торгівлю канцтоварами, проводяться акції під час придбання шкільного приладдя. Так, в магазині «Канцлер» діє акція «Гуртівня», в магазині «Класік» діє програма знижок на шкільну канцелярію. Акції діють до 10 вересня 2018 року.

Два рази на тиждень, в ярмаркові дні, у смт Мілове приватними підприємцями здійснюється виїзна торгівля шкільною продукцією, яка представлена в широкому асортименті та за доступними цінами. Проводяться акції з продажу товарів зі знижкою.

За інформацією Марківської райдержадміністрації шкільні ярмарки планується провести з 2 по 30 серпня 2018 року на території КП «Марківський ринок». До проведення заходів будуть залучені не тільки місцеві суб’єкти торговельної діяльності, а й з інших територій області.

Для більш ефективного використання батьківського часу у пошуку необхідного товару для навчання Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації, за оперативною інформацією органів місцевих влад та райдержадміністрацій, створено перелік підприємств торгівлі (назва, адреса, асортимент, графік роботи), що здійснюють продаж товарів шкільного асортименту,   на відповідних територіях міст, селищ та сіл Луганської області, з яким можна ознайомитися на веб-сторінці Департаменту за посиланням (http://loga.gov.ua/oda/about/depart/economy/market/list-enterprises/2018)