Прес-центр27 липня 2018, 09:07

На Луганщині розширюється мережа центрів надання адміністративних послуг

Продовжується введення в експлуатацію приміщень, відремонтованих для центрів надання адміністративних послуг області у   рамках Програми ПРООН «Відновлення і розбудова миру» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Крім того, приміщення центрів оснащуються всім необхідним обладнанням, меблями, програмним забезпеченням. 

20 липня сталася значна подія для мешканців Марківської району. Центр надання адміністративних послуг Марківської райдержадміністрації перемістився до сучасно відремонтованого приміщення, у якому створені комфортні умови як для споживачів послуг, так і персоналу, який працює в центрі.

Через центр надаються 103 види адмінпослуг. З початку року громадяни та суб’єкти господарської діяльності отримали майже1700 послуг. В середньому за місяць надається біля 300 послуг.

В центрі запроваджено систему електронної черги. Надаються супутні послуги. Встановлено банківський POS-термінал. Працює вільний wi-fi. Облаштовано дитячий куточок.

24 липня відбулося відкриття Центру надання адміністративних послуг Білокуракинської селищної ради, який обслуговуватиме мешканців  об’єднаної територіальної громади.

Центр спроектовано та побудовано з урахуванням сучасних технологій та вимог. Зокрема, у центрі облаштованапаливнасистеми з енергозберігаючим котлом, встановлені енергозберігаючі вікна та двері, фасад оздоблений теплоізоляцій ними матеріалами. Біля центру облаштований дитячий майданчик.

Через центр надаватимуться 49 адміністративних послуг з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, реєстрації місця проживання, соціальні послуги та послуги Держгеокадастру.

У перспективі планується надання послуг з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а також послуг з оформлення та видання паспортних документів – як громадянина України у формі ID картки, так і для виїзду за кордон. 

Беручи участь у відкритті центрів, директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук зазначив, що створення зручних та доступних умов для отримання громадянами та суб’єктами господарювання якісних адміністративних послуг – це результат спільних та ефективних дій органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських організацій та Програми ПРООН «Відновлення і розбудова миру».

Зазначимо, що в області діють 19 центрів, із них: 11 районних, 4 міських та 4 центри Біловодської, Білокуракинської, Новопсковської селищних рад та Чмирівської сільської ради, які обслуговують об’єднані територіальні громади.