Прес-центр23 жовтня 2018, 17:10

На Луганщині розширюється мережа центрів надання адміністративних послуг

Сьогодні, 23 жовтня, на Луганщині  відбулися дві значні події, пов’язані з наданням адміністративних послуг.

Центр надання адміністративних послуг Новоайдарської райдержадміністрації перемістився до сучасно відремонтованого приміщення, у якому створені комфортні умови як для споживачів послуг, так і персоналу, який працює в центрі.

Здійснено капітальний ремонт приміщення центру. Придбані необхідні меблі, комп’ютерна та офісна техніка, інформаційний кіоск, система електронної черги, обладнання для оформлення та видачі паспортних документів.

Облаштовано дитячий куточок, зону очікування, зону для обробки документів, побутові приміщення для персоналу. 

Для зручної оплати послуг в центрі встановлено банківський POS-термінал, є вільний wi-fi.

В центрі працюють два адміністратори, три державні реєстратори та керівник центру.

Центр розрахований на 10 робочих місць. Через нього надається 108 видів адміністративних послуг.

Разом із тим відкрито новостворений центр надання адміністративних послуг Красноріченської селищної ради Кремінського району, який обслуговує об’єднану територіальну громаду. Це 21-й центр, створений на Луганщині.

Тут також здійснено капітальний ремонт приміщення центру.  Придбані необхідні меблі, комп’ютерна та офісна техніка, інформаційний кіоск, обладнання для оформлення та видачі паспортних документів.

Облаштовано зони очікування та обробки документів, побутові приміщення для персоналу та дитячий куточок.

У центрі планується встановити банківські термінал та банкомат.

На теперішній час в центрі працюють два адміністратори та керівник центру. Центр розрахований на 6 робочих місць. Після приєднання до громади Микольської сільської ради центр буде доукомплектовано до штатного розкладу.

У перспективі – створення 2-х віддалених робочих місць адміністраторів центру в Новоолександрівській та Бараниківській сільських радах. Також у центрі планується надання послуг Пенсійного фонду України, Державного центру зайнятості, соціальної служби через їх представників.

Для надання через центр послуг з реєстрації бізнесу, нерухомого майна планується заключити угоду з нотаріусом.

Через центр планується надавати 32 адміністративні послуги, в тому числі і соціальні, для майже 7 тисяч жителів громади.

Створення в центрах зручних та доступних умов для отримання громадянами та суб’єктами господарювання якісних адміністративних послуг сталося завдяки ефективній співпраці Програми розвитку ООН «Відновлення і розбудова миру», що фінансується Європейським Союзом, та місцевою владою.

Приймаючи участь у відкритті центрів, заступник начальника управління – начальник відділу сприяння розвитку та підтримки підприємництва управління інвестиційної діяльності, підприємництва та цінової політики Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Наталія Коломицева побажала працівникам, щоб центри і надалі розвивалися та досягли європейського рівня обслуговування. А споживачам адміністративних послуг побажала, щоб вони завжди отримували якісні послуги та задоволення від спілкування із працівниками центрів.

Нагадуємо, що в області на території, яка контролюється українською владою, відтепер діє 21 центр надання адміністративних послуг, із них: 11 районних, 4 міських та  6 центрів Біловодської, Білокуракинської, Новопсковської, Троїцької, Красноріченської селищних рад та Чмирівської сільської ради, які обслуговують об’єднані територіальні громади.