Прес-центр6 вересня 2018, 16:09

На Луганщині відбувся тематичний круглий стіл «Сучасний стан розвитку економіки Луганського регіону: проблеми та шляхи їх вирішення»

6 вересня у місті Сєвєродонецьку у рамках спільного науково-дослідницького проекту «Економіко-правові засоби стимулюючого впливу на розвиток Донбасу» відбувся тематичний круглий стіл «Сучасний стан розвитку економіки Луганського регіону: проблеми та шляхи їх вирішення». Захід відбувся за підтримки Фонду ім. Фрідріха Еберта (Німеччина), Інституту економіко-правових досліджень НАН України (Луганська філія), Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, Асоціації  вчених - внутрішньо переміщених осіб, Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, Луганської обласної науково-координаційної ради ДНЦ НАН і МОН України.

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Геннадій Іваненко наголосив, що тема для обговорення дуже актуальна. Економіка Луганської області знаходиться у зоні негативних викликів. В умовах обмеженого фінансування, для стабільної роботи бізнесу та життєзабезпечення населення області, облдержадміністрації необхідно вирішити ряд проблем, це: зруйновані дороги, відсутність стабільного залізничного сполучення, невизначеність з енергопостачанням, відсутність повноцінної обласної лікарні і т.д. Відповідна робота в цих напрямах ведеться. Для нас дуже важлива незалежна наукова експертиза економічної ситуації в області.

Малий та середній бізнес – це соціально-економічний фундамент, без якого не може стабільно розвиватися будь-яка європейська держава. Проте загальна економічна та соціальна роль підприємництва можлива лише за умови всебічної підтримки державою цього сектору економіки. Про механізми підтримки малого та середнього бізнесу в області доповів Сергій Медведчук – директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму.

За результатами роботи круглого столу, учасниками заходу сформовано рекомендації та пропозиції до центральних органів виконавчої влади, щодо механізмів покращення економічного стану Луганської області.