Прес-центр6 липня 2017, 15:07

Оголошено конкурсний відбір українських підприємств малого і середнього бізнесу для участі у Програмі підтримки експорту до Канади U CAN EXPORT

За інформацією Канадсько-українського проекту з підтримки торгівлі та інвестицій CUTIS в Україні  (далі – Проект CUTIS) Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму повідомляє, що оголошено відбір українських підприємств малого і середнього бізнесу для участі у Програмі підтримки експорту до Канади U CAN EXPORT (далі – Програма).

         Програма реалізується Проектом CUTIS спільно з Офісом просування експорту при Міністерстві економічного розвитку та торгівлі України та розрахована на 3 роки.

         Існує три рівні реалізації Програми:

         1.  Комплексний – для обмеженої кількості компаній малого і середнього бізнесу, найбільш перспективних і готових до експорту.

         2. Освітньо-консультаційний – для решти компаній у пріоритетних напрямках виробництва, зацікавлених  у виході на канадський ринок.

         3. Інформаційний – для широкого кола компаній, що цікавляться канадським ринком.

         У результаті грунтовного аналізу канадського та українських ринків були визначені  пріоритетні напрями виробництва: одяг, взуття, меблі, шоколад та кондитерські вироби, ІТ-послуги.

         Комплексна підтримка передбачає:

         – співфінансування  участі українських підприємств у профільних виставках, маркетингових заходах, торговельних місіях до Канади та США;

         – індивідуальну консультаційну підтримку підприємств досвідченими галузевими консультантами з Канади та України з питань доступу та просування товарів на канадський ринок;

         – організацію бізнес-зустрічей з потенційними замовниками в Канаді;

         – доступ до навчальних програм та матеріалів.

         У конкурсному відборі беруть участь підприємства, які :

зареєстровані в Україні та не перебувають у процесі банкрутства або ліквідації;
виробляють одяг, взуття, меблі, шоколад та кондитерські вироби або надають ІТ-послуги;
     мають до 500 офіційно зареєстрованих працівників;
реалізують продукцію на експорт до торговельних мереж в обсязі понад 5 млн грн на рік;
мають серед кінцевих бенефіціарних власників не менше 50 % громадян України;
готові до співфінансування витрат  на участь у виставках, торговельних місіях, інших маркетингових заходах у Канаді чи США;
володіють англійською мовою та готові до спілкування з замовниками, партнерами, консультантами в Канаді чи США.

         Для участі у Програмі необхідно подати заявку до 16.07.2017 за посиланням http://bit.ly/UCANexport.

         З більш детальною інформацією можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Проекту CUTIS за посиланням http://www.cutisproject.org. Контактна особа – Ігор Санжаровський, тел. (044) 277 23 95, е-mail  office@cutisproject.org.