Прес-центр21 грудня 2018, 15:12

Підприємці Луганщини отримують фінансову допомогу з обласного бюджету

Надзвичайно важливі події як для бізнесу, так і Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації відбулися на цьому тижні.

17 грудня під керівництвом виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації, голови конкурсної комісії Сергія Філя відбулося засідання конкурсної комісії з підготовки та проведення конкурсного відбору суб’єктів малого і середнього підприємництва, яким буде надано з обласного бюджету часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами для реалізації проектів.

Під час засідання Сергій Філь зазначив, що у поточному році на підтримку бізнесу з обласного бюджету виділено 500,00 тисяч гривень, а сума компенсаціїза проектами, наданими суб’єктами підприємництва на конкурс, складає понад 1,7 млн грн. Така фінансова підтримка надається вперше, а у разі отримання позитивних та ефективних результатівоблдержадміністрація розглядатиме питання щодо виділення більшої суми коштів. С. Філь зазначив також, що облдержадміністрація завжди відкрита до діалогу з бізнесом.

Переможцями конкурсу стали: товариство з обмеженою відповідальністю «Рубіжанська панчішна мануфактура» (місто Рубіжне); фізична особа-підприємець Привалова Лариса Миколаївна (місто Сватове); приватна агрофірма «Плугатарь» (Біловодський район) та фермерське господарство «Агро-Бізнес-КПП»  (Кремінський район).

20 грудня відбулися заходи з підписання трьохсторонніх угод про отримання  з обласного бюджету часткової компенсації відсоткових ставок за кредитом, що надається банками на реалізацію проекту суб’єкта малого і середнього підприємництва.

Угоди підписали Сергій Медведчук, директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської обласної державної адміністрації, Ірина Бондар, начальник філії – Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк» та переможці конкурсу.

Сергій Медведчук побажав підприємцям витримки, нескінченної ділової енергії для втілення нових бізнес-проектів, оптимізму, успіхів у бізнесі, вдалих договорів та надійних партнерів. Він зазначив, що обласна державна адміністрація і надалі співпрацюватиме з підприємцями Луганщини.

Зазначимо, що така фінансова допомога у вигляді часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва, надається підприємцям у рамках реалізації заходів Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2018-2020 роки.