Прес-центр29 жовтня 2018, 10:10

Підведено підсумки виконання Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації здійснено аналіз виконання Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва на 2018-2020 роки (далі – Програма) за 9 місяців 2018 року.

На реалізацію заходів Програми фактично використано з інших джерел 7 947,7 тис. грн або 10,4 % до запланованого обсягу фінансування. З обласного бюджету кошти не виділялися.

Одноразову виплату допомоги по безробіттю у сумі 975,9 тис. грн отримали та відкрили власну справу 35 безробітних осіб.

У поточному році здійснювались заходи щодо розширення мережі центрів надання адміністративних послуг. В рамках реалізації Програми з відновлення та налагодження миру ПРООН в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу завершено капітальні ремонти будівель центрів Марківської райдержадміністрації (20 липня), Білокуракинської (24 липня) та Троїцької (08 серпня) селищних рад. Центри оснащено всім необхідним обладнанням, меблями, створено комфортні, зручні та доступні умови для отримання населенням адміністративних послуг.

Підприємницьким структурам передано в оренду 188 приміщень загальною площею 92,1 тис. м2.

Участь у регіональних (місцевих) замовленнях брали 678 суб’єктів малого підприємництва, за результатами укладено 1 401 договір на загальну суму 170,8 млн грн.

Підприємниці області залучались до роботи Регіонального форуму «Український індустріальний день на Луганщині», Форуму регіонального партнерства «Стратегія в дії», Форуму-презентації «Імідж Луганської області: від ідеї до сучасного бренду», ХХХ Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2018», обласного сільськогосподарського ярмарку «Великодній кошик», навчальних візитів до Республіки Польща з метою ознайомлення з успішним досвідом європейських підприємств. Результатом стало налагодження ділових зв’язків з новими партнерами, розширення ринку збуту своєї продукції як в Україні, так і поза її межами.

Департаментом організовано проведення урочистих заходів, присвячених до Дня підприємця та з нагоди Дня туризму.

Для суб’єктів МСП організовано і проведено Центром підтримки мікробізнесу та самозайнятості тренінг за курсом «Розвиток бізнес-навичок» та спеціалістами ПРООН в Україні – низку тренінгів за курсом «Створення закупівельних груп». Крім того, для підприємницьких структур області організовано 16 семінарів.

Реалізація Програми сприяла створенню в області нових робочих місць. За рахунок МСП створено 1 459 нових робочих місць.

Повний звіт про виконання Програми розміщено на веб-сторінці Департаменту у розділі «Підприємництво» (підрозділ «Програми підтримки малого підприємництва») за посиланням http://loga.gov.ua/oda/about/depart/economy/enterprise/exh_forums/2018.