Прес-центр4 вересня 2018, 16:09

Представники Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації взяли участь у воркшоп-презентації щодо впровадження першого в Україні стандарту набору відкритих даних регуляторних органів

04 вересня 2018 року у м. Києві відбулася воркшоп-презентація щодо впровадження першого в Україні стандарту набору відкритих даних регуляторних органів.

Цей стандарт розроблено Державною регуляторною службою України разом з експертами проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах»/TAPAS з ініціативи проекту «Регуляторна мапа України».

Організаторами заходу виступили Державна регуляторна служба України та Державне агентство з питань електронного урядування України.

Учасники ознайомились із положеннями стандарту та дізналися про можливості його використання для належного виконання ними вимог законодавства щодо розміщення на державному порталі data.gov.ua наборів відкритих даних регуляторних органів.

Участь у воркшоп-презентації взяли представники структурних підрозділів облдержадміністрацій з питань реалізації державної регуляторної політики, посадові особи облдержадміністрацій, відповідальні за оприлюднення публічної інформації у форматі відкритих даних, представники Асоціації міст України та органів місцевого самоврядування, громадських організацій, Фонду Східна Європа, Фонду «Євразія», фахівці ДРС, експерти з питань реалізації регуляторної політики та ЗМІ.

Від Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації взяли участь головні спеціалісти Юлія Дрокіна та Ірина Григор’єва.