Прес-центр17 липня 2017, 13:07

Представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Луганщини взяли участь у роботі семінару з питань контролю державної допомоги системи суб’єктам господарювання

10.07.2017  у приміщенні Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбувся семінар на тему: «Базові принципи контролю державної допомоги системи  суб’єктам господарювання».

Семінар організовано в рамках реалізації проекту технічної допомоги ЄС «Підтримка впровадження  системи контролю державної допомоги в Україні», робота якого спрямована, зокрема,  на підтримку розвитку системи моніторингу та контролю державної допомоги в Україні у відповідності зі стандартами ЄС.

Мета семінару – профільне навчання  працівників територіальних відділень Антимонопольного комітету України, а також інших органів, відповідальних за надання державної підтримки суб’єктам господарювання з урахуванням положень Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання».

Від Луганської області участь у роботі семінару взяли представники: Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації, Луганського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, деяких органів місцевого самоврядування та райдержадміністрацій області.

Представник Антимонопольного комітету України Данііл Волокитін ознайомив учасників заходу з міжнародними зобов’язаннями України щодо контролю державної допомоги та поінформував про повноваження Антимонопольного комітету України як уповноваженого органу з питань державної допомоги.

Виступаючий зазначив, що 02.08.2017 набирає чинності у повному обсязі Закон України № 1555-VII «Про державну допомогу суб’єктам господарювання». Надавачі державної допомоги будуть зобов’язані повідомити Антимонопольний комітет України про всю, існуючу станом на 02.08.2017, державну допомогу та нову державну допомогу. Така допомога має бути приведена у відповідність до вимог Закону. Антимонопольний комітет України, на підставі критеріїв оцінки допустимості категорій державної допомоги, здійснить оцінку такої допомоги.