Прес-центр11 липня 2018, 15:07

Прийнято рішення про надання суб’єктам малого і середнього бізнесу області фінансової допомоги

За результатами робочої наради з обговорення реалізації Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2018-2020 роки, яка відбулася під керівництвом голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, прийнято рішення про  виділення з обласного бюджету 500 тис. грн на часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва.

Таке рішення було прийнято попри складне фінансове становище, оскільки обласний бюджет є дефіцитним.

Отримати фінансову підтримку зможуть переможці конкурсного відбору, який проводитиметься серед суб’єктів підприємництва.

Така допомога надається підприємцям одноразово на безповоротній основі і спрямовується на часткову компенсацію фактично сплачених у поточному бюджетному році відсоткових ставок за користування кредитами, отриманими позичальниками у національній валюті на реалізацію проектів.

Пріоритетними є проекти, спрямовані на:

впровадження енергозберігаючих технологій, альтернативних видів палива;

модернізацію, оновлення та придбання основних фондів;

будівництво, реконструкцію і технічне переоснащення у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення;

освоєння виробництва та розроблення високотехнологічних виробів;

впровадження екологічних технологій та технологій із переробки твердих побутових відходів;

виробництво імпортозамінних товарів та товарів експортного спрямування;

впровадження інноваційних технологій.