Прес-центр9 жовтня 2018, 20:10

Програма від Данської Ради у справах біженців (Danish Refugee Council), спрямована на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) і осіб, які постраждали від конфлікту в Україні

Данська Рада у справах біженців (Danish Refugee Council) за фінансової підтримки Щвейцарської агенції розвитку та співробітництва (Swiss Agency for Development and Cooperation/SDC) і Департаменту Міжнародного Розвитку Великобританії (Department for International Development /DFID) розпочинає нову хвилю грантової програми, спрямовану на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) і осіб, які постраждали від конфлікту в Україні, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці та стабілізації їх життя шляхом надання можливості отримання професійної освіти.

               Мета Програми – надання можливості отримання нових або поліпшення існуючих професійних навичок ВПО і осіб, які постраждали від конфлікту в Україні, шляхом надання благодійної допомоги для проходження відповідних курсів, тренінгів і отримання кваліфікованої професійної освіти.
               Програма передбачає підтримку 500 ВПО та осіб, які постраждали від конфлікту в Україні, шляхом надання індивідуальних грантів в розмірі  до 200 доларів США для отримання нових і покращення існуючих навичок через проходження відповідних курсів професійної освіти.

   Учасники Програми:

–   ВПО з районів з нестабільною політичною і військовою ситуацією, зареєстровані і проживають на території Донецької, Луганської, Запорізької та Дніпропетровської областей;

жителі Донецької та Луганської областей, які постраждали від конфлікту в Україні.

               Критерії відбору учасників Програми:
<>–––– наявність кваліфікованого і сертифікованого постачальника відповідних послуг.
               Особлива перевага буде віддаватися заявникам, сім'ї яких мають соціальну або фінансову вразливість.
               Заявку на участь можна подати за посиланням: http://lap.drc.ngo/form/vet. Заповнення заявки не гарантує автоматичної участі в Програмі. Кожна заявка буде розглянута конкурсною комісією, яка прийме рішення про подальшу участь заявки в Програмі. Рішення конкурсної комісії є остаточним. Данська Рада у справах біженців залишає за собою право відхилити будь-яку заявку.
       Більш детальну інформацію щодо участі у Програмі, можливо отримати звернувшись до контактних осіб за телефонами: (073) 1227467 – Олена,          (050) 6101121 – Геннадій, (073) 4702907, (095) 2864212 – Антон (консультант для учасників від Луганської області) , (050) 3679095) – «гаряча лінія» ( працює по буднях з 9-30 до 17-00).