Прес-центр30 березня 2017, 15:03

Проведення у м. Києві Першого Фінансового Ярмарку для малого та середнього бізнесу

Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму повідомляє, що

04.04.2017 у м. Києві відбудеться відкриття Першого Фінансового Ярмарку для малого та середнього бізнесу (далі – Фінансовий Ярмарок), координатором проведення якого виступає Немецько-Український фонд.

Місце проведення – м. Київ (вул. Хрещатик, 2, приміщення                     ДП «Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім»). Початок офіційної частини о 10:00, реєстрація з 9:00.

Мета заходу – стати об’єднавчою платформою для якісної співпраці банків з суб’єктами малого та середнього бізнесу (далі – МСБ). Фінансовий Ярмарок започаткує платформу розвитку операційної спроможності українського підприємництва через полегшення доступу до кредитних ресурсів та запропонує представникам бізнесу вичерпну інформацію щодо можливих джерел фінансування.

Розвиток МСБ – один із стратегічних пріоритетів для української економіки. Тому необхідно налагодити прозорі й ефективні механізми співпраці малих та середніх підприємств з фінансовими установами та об’єднати зусилля у реалізації стратегії розвитку МСБ. Задля цього Німецько-Український Фонд, котрий вже 20 років здійснює діяльність в Україні, започаткував проект «Фінансові Ярмарки».

Захід включатиме офіційну церемонію  відкриття Фінансового Ярмарку, на яку запрошені Юрій Буца – заступник Міністра фінансів України, Катерина Рожкова – заступник голови Національного банку України, представник Уряду Німеччини та Олаф Цимелька – Віце-президент банку Kreditanstalt fur Wiederaufbau. У заході також візьмуть участь представники Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, міжнародних організацій та інституцій, що сприяють розвитку української економіки (Європейська комісія, Європейський банк реконструкції та розвитку), фінансових установ, що долучилися до програми підтримки МСБ.

Програма Фінансового Ярмарку передбачає панельні дискусії та освітні майстер-класи для представників МСБ на тему фінансів та використання інвестицій. Упродовж усього заходу триватиме фінансовий ярмарок банків-партнерів.

Теми, що обговорюватимуться:

- Стратегія розвитку МСБ 2020 та європейський досвід, дерегуляція економіки;

- джерела фінансування МСБ;

- експортно-орієнтована панель;

- галузеві панелі.

Участь у роботі заходу безкоштовна, за умови попередньої реєстрації за посиланням http://sme-fair.org.ua/. Проїзд, проживання та харчування за рахунок учасників.