Прес-центр20 серпня 2018, 10:08

Проведено моніторинг реалізації проектів регіонального розвитку, визначених Планом заходів на 2017-2018 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації за підсумками І півріччя 2018 року проведено моніторинг реалізації проектів регіонального розвитку, визначених Планом заходів . У звітному періоді передбачено реалізацію 115 проектів регіонального розвитку за 4 стратегічними цілями на загальну суму запланованого обсягу фінансування 745,73 млн грн, з яких: 4 – виконано у повному обсязі; 49 – знаходяться у стадії виконання; по 62 проводиться інформаційна компанія, здійснюється пошук інвестиційних донорів.

Станом на 01.07.2018 сума вибраних коштів у звітному періоді за проектами склала 96,76 млн грн, що становить 12,98 % від передбаченого обсягу фінансування проектів.

Низький рівень реалізації завдань, визначених Планом заходів, обумовлений в переважній більшості випадків недостатнім фінансуванням у зв’язку з тим, що при складанні Плану заходів не приділялась належна увага визначенню реальних джерел фінансування, актуальності проектної документації. У зв’язку з зазначеним на сьогоднішній день проводиться робота щодо актуалізації проектів, включених до Плану заходів.

Узагальнений звіт та аналітичну записку, що додаються, розміщено на головній сторінці офіційного сайту Луганської облдержадміністрації у розділі «Соціально-економічний стан», підрозділ «Стратегія розвитку Луганської області