Прес-центр15 листопада 2018, 09:11

Проведено моніторинг виконання планів заходів з реалізації Стратегій розвитку територій Луганської області за 9 місяців 2018 року

Станом на 01.10.2018 розроблено (актуалізовано) та затверджено відповідними радами (районною ВЦА) стратегії розвитку територіальних громад у містах Рубіжне, Сєвєродонецьк, в Біловодському, Білокуракинському, Кремінському, Міловському, Попаснянському, Сватівському, Старобільському, Новоайдарському, Троїцькому, Станично-Луганському, Новопсковському районах та Білокуракинській, Троїцькій, Новопсковській, Чмирівській об’єднаних територіальних громадах.

Проект Стратегії розвитку Марківського району та Привільської об’єднаної територіальної громади розроблено та буде подано на розгляд на черговій сесії відповідної ради.

Стратегії розвитку м. Лисичанськ, Красноріченської, Привільської Біловодської, Нижньодуванської та Лозно-Олександрівської об’єднаних територіальних громад в стадії розробки.

Плани заходів розроблені та затверджені у містах Сєвєродонецьк, Рубіжне, Білокуракинському, Кремінському, Міловському, Попаснянському, Сватівському, Старобільському, Новоайдарському, Троїцькому, Станично-Луганському, Новопсковському районах та Білокуракинській, Троїцькій, Новопсковській, Чмирівській об’єднаних територіальних громадах.

Проведений моніторинг реалізації проектів регіонального розвитку, визначених Планами заходів за підсумками 9 місяців 2018 року свідчить про наступне.

Планами заходів на 2018 рік передбачено реалізацію 687 проектів на 1,7 млрд грн, що становить 49,4 % від їх загальної вартості (3,4 млрд грн). За звітний період реалізовано 158 проектів, у стадії реалізації – 244, не виконано – 285. З початку реалізації проектів вибрано коштів 768,85 млн грн, що становить 22,4 % від їх загальної вартості.

Більш детальна інформація у розрізі територій розміщена на web-сторінці Департаменту у розділі «Соціально-економічний стан» підрозділ «Стратегія розвитку Луганської області» або за посиланням.