Прес-центр7 вересня 2018, 15:09

Регіональні програми як інструмент вирішення проблем обласного рівня

07 вересня 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Геннадія Іваненка  відбулось чергове засідання робочої групи з питань доцільності підготовки проектів програм та фінансування діючих за рахунок обласного бюджету в її оновленому складі.

У засіданні прийняли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Порядок денний засідання був насиченим, різноплановим і включав вісім питань.

В ході обговорення питань порядку денного директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук наголосив на важливості регіональних цільових програм як інструменту вирішення проблем обласного рівня та необхідності системної роботи по залученню коштів на їх реалізацію.

З результатами моніторингу реалізації регіональних цільових програм, проведеного Департаментом економічного розвитку торгівлі та туризму за підсумками І півріччя 2018 року ознайомила заступник директора Департаменту – начальник управління економічного і соціального розвитку Ольга Севостьянова.

На реалізацію 36 регіональних програм у І півріччі 2018 року було залучено 365,5 млн грн. Основними джерелами фінансування регіональних програм є кошти державного бюджету, інші кошти та кошти обласного бюджету, питома вага яких у загальному обсязі фінансування склала відповідно 47,5 %, 24,6 % та 21,7 %.

На  засіданні були розглянуті проекти 3 регіональних цільових програм, 2 з яких спрямовані на розвиток культури, 1 – на забезпечення безпеки дорожнього руху в Луганській області. За результатами обговорення проекти проекти схвалено.

Розглянуто результати виконання та ресурсне забезпечення завдань і заходів 4 програм, які реалізуються у сферах житлово-комунального господарства та енергозбереження.