Прес-центр11 cічня 2019, 12:01

Суб’єкти господарювання та громадяни через центри надання адміністративних послуг області у 2018 році отримали адміністративних послуг на 20 % більше

На Луганщині створено та діє 21 центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), із яких: 11 районні, 4 міські та 6 ЦНАПів Біловодської, Білокуракинської, Красноріченської, Новопсковської, Троїцької селищних рад та Чмирівської сільської ради, які обслуговують об’єднані територіальні громади (далі – ОТГ).

У поточному році розпочали діяльність 4 новостворені ЦНАПи: Білокуракинської, Красноріченської, Троїцької селищних та Чмирівської сільської рад. ЦНАПи Новопсковської селищної ради, Марківської, Новоайдарської райдержадміністрацій перемістилися до сучасно відремонтованих приміщень. У ЦНАПах Біловодської селищної та Кремінської міської рад здійснено ремонт приміщень та придбано необхідні меблі та обладнання.

Разом із тим з 01.10.2018 Біловодською селищною радою створені та діють 6 віддалених робочих місць адміністраторів ЦНАПу в селах Бараниківка, Данилівка, Євсуг, Кононівка, Литвинівка, Плугатар, через які надаються послуги соціального характеру та послуги з реєстрації місця проживання громадян.

Протягом 2018 року через ЦНАПи суб’єктам господарської діяльності та громадянам надано 357,3 тис. адміністративних послуг. У порівнянні з 2017 роком цей показник зріс на 20,4 %. 

Кількість видів адміністративних послуг, що надається через ЦНАПи, становить від 18 (у центрі Красноріченської селищної ради) до 166 (у ЦНАПі м. Сєвєродонецька).

Найбільша кількість видів адміністративних послуг запроваджена через ЦНАПи: серед міських – Сєвєродонецький (166), ОТГ – Біловодський (133) та районних – Марківський (116).

Через ЦНАПи надаються найбільш популярні адміністративні послуги: з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців; речових прав на нерухоме майно; реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи; Державної міграційної служби України (ДМС); Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

За підтримки ПРООН придбано та передано 10 мобільних кейсів для надання послуг «на дому» ЦНАПам: Кремінської міської, Чмирівської сільської, Біловодської, Білокуракинської, Новопсковської, Красноріченської, Троїцької селищних рад, які обслуговують ОТГ, та Марківської, Новоайдарської, Попаснянської райдержадміністрацій.

З метою запровадження послуг ДМС з оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки та  документів, що дають право громадянину України на виїзд за кордон і містять безконтактний електронний носій, для 16 центрів області придбано 22 комплекти відповідного обладнання.

Разом із тим Лисичанським, Кремінським міськими, Чмирівським сільським та Троїцьким селищним ЦНАПами вже надаються послуги з оформлення та видачі паспортних документів.