Прес-центр9 жовтня 2017, 17:10

Суб’єкти господарювання та громадяни отримали більше 200 тисяч послуг через центри надання адміністративних послуг області

В області створені та діють 17 центрів надання адміністративних послуг, із них: 12 районних, 4 міських та 1 Новопсковської селищної ради, який обслуговує об’єднану територіальну громаду.

Протягом 9 місяців 2017 року через центри суб’єктам  господарської діяльності та громадянам надано 212,5 тис. адміністративних послуг, що в 1,6 рази більше, ніж за аналогічний період 2016 року.

В середньому за місяць через центри надавалося 24 тис. адміністративних послуг. У минулому році цей показник був у 2,1 рази меншим та складав 14,5 тис.

У звітному періоді через центри надавалось від 14 до 156 видів адміністративних послуг. Найбільша кількість видів послуг надавалась через центри Сєвєродонецька (156), Біловодського (117) та Новопсковського (115) районів.

Через центри надаються найбільш популярні для громадян адміністративні послуги:

− у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців – 21 послуга;

− у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно – 9 послуг;

− Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру  – 12 послуг.

Адміністративні послуги у сфері реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи, згідно з чинним законодавством, надаються через центри у містах: Лисичанську, Сєвєродонецьку, Рубіжне, Кремінна та  Новопсковської ОТГ.

Центрами області надається послуга Державної міграційної служби України щодо вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні громадянином 25- і 45-річного віку.

У вересні поточного року відкрито оновлений офіс Центру надання адміністративних послуг при Попаснянській райдержадміністрації у рамках програми ПРООН «Відновлення і розбудова миру» та за фінансової підтримки Європейського Союзу. Центр оснащено усім необхідним для надання населенню якісних адміністративних послуг, а також облаштовано зону очікування, зону для обробки документів, дитячий куточок, крім того встановлено велосипедну стоянку. Для полегшення доступу  особам  з вадами зору  прокладено тактильну плитку та  виготовлені інформаційні таблички зі шрифтом Брайля, туалет обладнано поручнями для інвалідів-візочників.

         Центр Новопсковської селищної ради розпочав свою роботу із серпня 2017 року.