Прес-центр11 липня 2018, 15:07

Суб’єкти господарювання та громадяни отримали майже 150 тисяч послуг через центри надання адміністративних послуг області

На Луганщині, створені та діють 19 центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), із яких: 11 районних, 4 міських та 4 ЦНАПи Біловодської, Білокуракинської, Новопсковської селищних рад та Чмирівської сільської ради, які обслуговують об’єднані територіальні громади (ОТГ).

У поточному році розпочали діяльність новостворені ЦНАПи виконавчого комітету Чмирівської сільської ради Старобільського району та Білокуракинської селищної ради Білокуракинського району.

На теперішній час у Красноріченській та Троїцькій селищних радах тривають ремонтні роботи в приміщеннях, призначених для розташування ЦНАПів.

Протягом I півріччя поточного року через ЦНАПи суб’єктам господарської діяльності та громадянам надано 147,8 тис. адміністративних послуг, що на 5 % більше аналогічного періоду 2017 року.

В середньому за місяць через ЦНАПи надавалося 25,6 тис. адміністративних послуг.

Кількість видів адміністративних послуг, що надавалась через ЦНАПи, становила від 25 (у ЦНАПі Чмирівської селищної ради) до 163 (у ЦНАПі м. Сєвєродонецька).

Найбільша кількість видів послуг надавалась через ЦНАПи м. Сєвєродонецька (163), м. Кремінної (122), Попаснянського (113), Новопсковського (112) та Міловського (109) районів.

Через ЦНАПи надаються найбільш популярні адміністративні послуги у сферах: державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців; речових прав на нерухоме майно; земельних питань та вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні громадянином 25- і 45-річного віку.

 Адміністративні послуги у сфері реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи, згідно з чинним законодавством, надаються через ЦНАПи у містах: Лисичанську, Сєвєродонецьку, Рубіжне, Кремінна та  Біловодської, Білокуракинської, Новопсковської та Чмирівської ОТГ.

Для ЦНАПів області придбано 20 комплектів обладнання для оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки та  документів, що дають право громадянину України на виїзд за кордон та містять безконтактний електронний носій. Це надасть змогу громадянам у найближчий час отримувати послуги з оформлення паспортних документів через ЦНАПи області.