Прес-центр9 жовтня 2018, 21:10

Суб’єкти господарювання та громадяни отримали майже 235 тисяч послуг через центри надання адміністративних послуг області

На Луганщині створені та діють 20 центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), із яких: 11 районних, 4 міських та 5 центрів Біловодської, Білокуракинської, Новопсковської, Троїцької селищних та Чмирівської сільської рад, які обслуговують об’єднані територіальні громади (далі – ОТГ).

У рамках реалізації Програми ПРООН «Відновлення і розбудова миру» та за фінансової підтримки Європейського Союзу у ІІІ кварталі завершено капітальний ремонт декількох приміщень центрів, їх оснащено всім необхідним обладнанням, меблями, створено зручні та доступні умови для отримання громадянами та суб’єктами господарювання якісних адміністративних послуг, забезпечено запобігання проявам корупції та усунення посередництва під час їх надання.

Так, 20.07.2018 центр надання адміністративних послуг Марківської райдержадміністрації перемістився до сучасно відремонтованого приміщення, у якому створені комфортні умови як для споживачів послуг, так і персоналу, який працює в центрі.

24.07.2018 відбулося відкриття Центру надання адміністративних послуг Білокуракинської селищної ради Білокуракинського району. Центр спроектовано та побудовано з урахуванням сучасних технологій та вимог. Зокрема, у центрі облаштована паливна системи з енергозберігаючим котлом, встановлені енергозберігаючі вікна та двері, фасад оздоблений теплоізоляційними матеріалами. Біля центру облаштований дитячий майданчик.

З 08.08.2018 розпочав діяльність новостворений центр надання адміністративних послуг Троїцької селищної ради Троїцького району, яким надається 93 види адміністративних послуг.

Крім того, на теперішній час вже відремонтовані приміщення для центрів Новоайдарської райдержадміністрації та Красноріченської селищної ради Кремінського району, відкриття яких заплановано у ІV кварталі 2018 року.

Протягом січня – вересня поточного року через центри суб’єктам господарської діяльності та громадянам надано 234,1 тис. адміністративних послуг. У порівнянні з аналогічним періодом 2017 року цей показник зріс на 9,2 %. 

Кількість видів адміністративних послуг, що надавалась через центри, становила від 49 (у центрі Білокуракинської селищної ради) до 166 (у центрі м. Сєвєродонецька).

Найбільша кількість видів послуг надавалась через центри м. Сєвєродонецька (166), Біловодської селищної ради (133), м. Кремінної (122), Марківського (116), Попаснянського (113) та Новопсковського (112) райдержадміністрацій.

Через ЦНАПи надаються найбільш популярні адміністративні послуги у сферах: державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців; речових прав на нерухоме майно; земельних питань; вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні громадянином 25- і 45-річного віку.

Адміністративні послуги у сфері реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи, згідно з чинним законодавством, надаються через всі міські центри та центри, які обслуговують ОТГ.

Для 16 ЦНАПів області придбано 20 комплектів обладнання для оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки та  документів, що дають право громадянину України на виїзд за кордон та містять безконтактний електронний носій. Це надасть змогу громадянам у найближчий час отримувати послуги з оформлення паспортних документів через ЦНАПи області.