Прес-центр6 грудня 2018, 09:12

У Сєвєродонецьку Представництвом Європейського Союзу в Україні проведено низку інформаційних заходів

3-4 грудня 2018 року делегація Представництва Європейського Союзу в Україні (ЄС) відвідала Сєвєродонецьк з офіційним візитом.

Мета візиту – проведення на Луганщині інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні», пояснення важливості реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

3 грудня 2018 року у  Східноукраїнському національному університеті ім. В. Даля відбулася презентація програм ЄС для України. Під час заходу було представлено пріоритети допомоги, яку ЄС надає Україні, можливості співпраці, а також огляд довготривалих освітніх, молодіжних, культурних, бізнесових програм та проектів ЄС, які доступні для України до 2020 року. Серед програм були представлені – Horizon 2020, Creative Europe, Culture Bridges, Erasmus+, EU Study Days, COSME, EU4Business, eTwinningPlus.

Також під час заходу було презентовано діяльність Інформаційного центру ЄС у Сєвєродонецьку, який працює на базі Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля.

4 грудня 2018 року у Луганському ВЦ «Центр розвитку місцевого самоврядування» відбувся семінар для представників бізнесу Луганщини «Як знайти бізнес-партнера в Європейському Союзі».

На семінарі були обговорені питання:

переваги глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі (ГВЗВТ) для українських підприємців;
можливості COSME (Competitiveness of Small and Medium Enterprises), європейської програми підтримки малого та середнього підприємництва, для розвитку бізнесу в Україні;
презентація можливостей Європейської Мережі Підприємств (Enterprise Europe Network) як інструменту пошуку партнерів та інвесторів за кордоном;
практичні поради з виходу на європейський ринок та знаходження бізнес-партнерів від місцевих підприємців, що вже успішно працюють на ринку ЄС;
інструменти розвитку експортної діяльності Луганського регіону;
можливості українського бізнесу в міжнародних державних закупівлях;
інтернет-маркетинг як інструмент співпраці з європейською бізнес-спільнотою та інші.

Під час заходу присутні отримали чудову можливість детально ознайомитися з інструментами підтримки та програмами, які реалізує ЄС в Україні у пріоритетних галузях розвитку області.

В заходах взяли участь представники органів влади, неурядових організацій, бізнесу, освітяни та інші.