Прес-центр16 листопада 2017, 13:11

У Сєвєродонецьку відбулася зустріч-дискусія з представниками Представництва ЄС в Україні

14.11.2017 року в Центрі розвитку місцевого самоврядування (м. Сєвєродонецьк) у рамках інформаційної кампанії «Будуємо Європу в Україні» (далі - Кампанія) відбулася зустріч-дискусія представників місцевого бізнесу з представниками делегації Представництва ЄС в Україні на тему: «Угода про Асоціацію: нові можливості для розвитку малого та середнього бізнесу в Україні».

         У заході взяли участь як представники органів виконавчої влади, так і бізнес-структур області.

         Мета Кампанії – пояснити важливість реалізації Угоди про асоціацію  між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

         Під час зустрічі-дискусії виступили співзасновник освітнього проекту «LABS» (Дніпро) Микола Демченко, прес-аташе Представництва ЄС в Україні Давід Стулік, координатор програми «Консультації для малого і середнього бізнесу» Європейського банку реконструкції та розвитку Тимур Халілов, керівник практики тендерного супроводу юридичної компанії «Правое дело» Олександр Нікітенков та тренер і консультант з питань експорту на європейські та міжнародні ринки Олег Мірошниченко.

         При зустрічі були обговорені питання щодо можливості та викликів Угоди про асоціацію для українського суспільно-економічного розвитку, переваги глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі (ГВЗВТ) для українських підприємців, євроінтеграції через призму економічних реформ в Україні, особливості зовнішньоекономічної діяльності і ефективні експортні стратегії та можливості програми  ЄС «EU4Business», яка спрямована на допомогу малому та середньому бізнесу.

         Більш за все увагу представників Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації, які взяли участь у заході, та  учасників було спрямовано на чинні програми ЄС з підтримки бізнесу, особливо для тих, хто планує експортувати свою продукцію до ЄС.