Прес-центр9 лютого 2018, 08:02

Урядом створено Експортно-кредитне агентство

Кабінет Міністрів України, за ініціативи Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, 7 лютого 2018 року прийняв рішення про створення Експортно-кредитного агентства (ЕКА) та затвердив його установчі документи.  Агентство буде діяти у формі приватного акціонерного товариства (ПрАТ).

Експортно-кредитне агентство сприятиме переходу України від сировинного експорту до експорту товарів і послуг з доданою вартістю.

Прийняття документу є послідовним кроком для запуску системи державної підтримки та просування українських експортерів, а це, в свою чергу є одним із ключових пріоритетів Мінекономрозвитку на поточний рік.

Запуск Експортно-кредитного агентства дуже важливий для захисту українських експортерів від ризиків неплатежів, фінансових втрат та доступного фінансування.  

Мінекономрозвитку працює над тим, щоб ЕКА було ефективною інституцією з прозорими процесами і корпоративним управлінням, діяльність якої відповідає найкращим міжнародним практикам.

 Після запуску Експортно-кредитне агентство здійснюватиме страхування, перестрахування і надання гарантій за договорами, які забезпечують розвиток експорту. Воно також братиме участь у виконанні програм часткової компенсації відсоткової ставки за експортним кредитом і надаватиме консультації експортерам. Це послідовний крок у рамках політики Мінекономрозвитку з підтримки українських виробників, що підвищить конкурентоспроможність останніх на світових ринках.

Більш детальна інформація знаходиться на офіційному сайті Мінекономрозвитку: http://www.me.gov.ua.