Прес-центр13 березня 2018, 11:03

Увага конкурс! Підтримка регіонального діалогу в реформі охорони здоров'я

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій у співпраці з «Європейською правдою», в рамках проекту «Просування реформ в регіони», який фінансується Європейським Союзом та Міжнародним фондом «Відродження» оголошує спеціальний конкурс грантів «Підтримка регіонального діалогу в реформі охорони здоров'я». Важливою складовою проекту є підтримка регіональних організацій громадянського суспільства.

Проекти, подані на вищезгаданий спеціалізований конкурс, мають сприяти громадському моніторингу впровадження закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» (№2168-VIII від 19.10.2017) з огляду на його відповідність положенням Глави 22 «Громадське здоров'я» Угоди про асоціацію. Проекти повинні включати компонент публічного діалогу з органами влади щодо впровадження реформи в одній чи декількох областях Центральної на Східної України.

Метою конкурсу є посилення залучення організацій громадянського суспільства до процесів моніторингу та публічного діалогу з органами влади щодо питань реалізації медичної реформи.

До участі у конкурсі запрошуються неприбуткові організації громадянського суспільства, які мають:

статус неприбутковості та офіційно зареєстровані в Україні не менше 1 року;
спроможність впроваджувати грантові проекти та звітуватися за ними (включаючи фінансове звітування);
запланували у бюджетах своїх проектів участь одного (двох) представників своєї організації у кожній з 2-денних конференцій, які припадають на період виконання проекту (перелік і дати запланованих конференцій див. нижче).

Досвід практичної роботи у сфері запропонованого проекту буде конкурентною перевагою. Вітається здійснення проектної діяльності у співпраці з іншими регіональними громадськими організаціями, організаціями аналітичного, експертного спрямування, ЗМІ.

Програма не надає грантів політичним партіям, релігійним громадам та пов'язаним із ними ОГС.

Більш детальну інформацію можна отримати за посиланням: http://www.ier.com.ua/ua/Grants?pid=5864. У разі виникнення додаткових запитань, листи можна надсилати на електронну адресу rfr@ier.kiev.ua.