Прес-центр15 листопада 2018, 09:11

В облдержадміністрації відбулось обговорення проектів в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України

14.11.2018, в облдержадміністрації за участю в. о. голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя відбулась нарада з питань реалізації проектів в рамках 1 та 2 пулу Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. Також під час заходу було презентовано пріоритетні напрямки та критерії додаткового відбору проектів на 3 пул.

В нараді взяли участь представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, TRANSTEC, ПРООН, органів місцевого самоврядування, місцевих органів виконавчої влади тощо.

«Для нас дуже важливим є питання фінансової допомоги, отриманої від Європейського співтовариства у вигляді бюджетної підтримки на сталий економічний розвиток. Як ніхто інший, Схід України найбільш всього потребує інвестиційних вливань в сектори муніципальної та соціальної інфраструктури для подолання наслідків конфлікту» – наголосив С. Філь. Так само в. о. голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації зазначив, що задля досягнення прогресу у результатах на шляху отримання  максимального ефекту від реалізації Надзвичайної кредитної програми для відновлення України потрібен живий діалог між всіма учасниками процесу.

Досить активною та насиченою була дискусія з обговорення проектів, за якими вже розпочато тендерні процедури та отримано фінансування на початок реалізації. Бенефіціари проекту звертали увагу представників Мінрегіону на достатньо складний та трудомісткий  механізм отримання коштів. Однак, це не має стати перепоною на шляху досягнення позитивного результату впровадження проекту.

Жвавий інтерес викликала інформація щодо оголошення додаткового відбору проектів на 3 пул. Таким чином, наразі з’явилась ще одна можливість для органів місцевого самоврядування, місцевих органів виконавчої влади отримати фінансування на безповоротній основі на вирішення важливих питань регіону за умови подання проектів, які мають комплексний підхід до виконання робіт на об’єктах.